Mollösund


Ett genuint fiskesamhälle på Orust sydvästra spets som idag är ett populärt turistmål. Mycket båttrafik att beskåda. Glasskafé och flera krogar.

  • Till start: 405,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Orust 
  • Avgift: Nej 


Mollösund

Mollösund är ett genuint gammalt fiskesamhälle på Orust sydvästra spets som idag är ett populärt  turistmål.

I sundet mellan samhället och Mollön passerar tusentals båtar som bjuder på rikt båtliv eller nyttjar gästhamnen.  

Man lockar med glasscafé, flera riktigt bra krogar men även matvaruaffär och fiskaffärer om man vill handla picknickmat.

Att vandra runt i den gedigna skärgårdsbebyggelsen inåt land kan rekommenderas.

Mollösund
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Stocken...
En charmig fiskeort på Orust med välbevarad bebyggelse. Vid intilliggande camping finns restaurang, livsmedelsaffär, bad och minigolf. Krabbfiske och kajakuthyrning.
OrtOrust
Gullholmen och Hermanö
Bohusläns kanske mest pittoreska samhälle. Vandra runt i det gamla fiskeläget där husen nått storstadspriser. Ett kafé och två restauranger. Sammanväxta Hermanö bjuder på naturupplevelser.
OrtOrust
Skåpesund utsikts- och rastplats.
En rastplats så nära vägen men med vacker utsikt över Skåpesundet som bildar gräns mellan Tjörn och Orust kan vara platsen för en picknick eller förarbyte.
OrtOrust
Klädesholmen
Mysiga Klädesholmen är ett perfekt resmål för att uppleva en typisk Bohuslänskt kustsamhälle under planlöst strosande och gärna för en måltid. Två bra krogar i Salt & Sill och Kylen.
OrtTjörn
Grundsund
Känt från tv-serien Saltön och här kan man gå runt själv eller guidas till inspelningsplatserna. Fiskeläget är idag en populär semesterort med bra krogar och mycket att uppleva.
OrtLysekil
Rönnäng
Om man inte ska vidare till öarna Åstol och Dyrön härifrån så kan man äta vid bryggan och njuta av båtlivet eller ta sig upp på utsiktsberget. Bra bad med sandstrand och klippor.
OrtTjörn