Mollösund


Ett genuint fiskesamhälle på Orust sydvästra spets som idag är ett populärt turistmål. Mycket båttrafik att beskåda. Glasskafé och flera krogar.

  • Till start: 405,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Orust 
  • Avgift: Nej 


Mollösund

Mollösund är ett genuint gammalt fiskesamhälle på Orust sydvästra spets som idag är ett populärt  turistmål.

I sundet mellan samhället och Mollön passerar tusentals båtar som bjuder på rikt båtliv eller nyttjar gästhamnen.  

Man lockar med glasscafé, flera riktigt bra krogar men även matvaruaffär och fiskaffärer om man vill handla picknickmat.

Att vandra runt i den gedigna skärgårdsbebyggelsen inåt land kan rekommenderas.

Mollösund
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Pilane gravfält och Skulptur
På Pilane blandas modern konst med uråldriga gravar. Varje sommar arrangeras en skulpturutställning med världsledande konstnärer. Bonus är det fantastiska läget med utsikt vida omkring.
OrtTjörn
Stocken...
En charmig fiskeort på Orust med välbevarad bebyggelse. Vid intilliggande camping finns restaurang, livsmedelsaffär, bad och minigolf. Krabbfiske och kajakuthyrning.
OrtOrust
Nordiska Akvarellmuseet
Årets museum 2010 uppfört med arkitektur i världsklass, helt tillägnat akvarellkonsten. Vackert beläget en bit från Skärhamn och fina badmöjligheter intill. Bra restaurang med fantastisk utsikt.
OrtTjörn
Gullholmen och Hermanö
Bohusläns kanske mest pittoreska samhälle. Vandra runt i det gamla fiskeläget där husen nått storstadspriser. Ett kafé och två restauranger. Sammanväxta Hermanö bjuder på naturupplevelser.
OrtOrust
Sundsby Säteri
Vacker herrgårdsmiljö från 1700-talet med kafé, restaurang och gårdsbutiker. Fina vandringsleder av olika svårighetsgrad med grillplatser.
OrtTjörn
Rönnäng
Om man inte ska vidare till öarna Åstol och Dyrön härifrån så kan man äta vid bryggan och njuta av båtlivet eller ta sig upp på utsiktsberget. Bra bad med sandstrand och klippor.
OrtTjörn