Klädesholmen


Mysiga Klädesholmen är ett perfekt resmål för att uppleva en typisk Bohuslänskt kustsamhälle under planlöst strosande och gärna för en måltid. Två bra krogar i Salt & Sill och Kylen.

  • Till start: 407,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Tjörn 
  • Avgift: Nej 


Klädesholmen

Att besöka Klädesholmen innebär att man får uppleva mycket av det bästa med Bohuslän.  En tät bebyggelse med på 350 hus mellan mysiga och trånga gränder, havsutsikt, båtliv och två riktigt bra krogar Salt & Sill i norra hamnen och Kylen som ligger intill gästhamnen. Klädesholmen passar utmärkt för planlöst strosande.

Orten har omtalats sen 1594 då det var del av norska landskapet Viken. Här har sillen spelat stor roll och gör än idag- En konservindustri som producerar 40% av alla svenska sillkonserver. Om man inte fått tillräckligt med sill på någon av krogarna så kan man besöka sillmuseet Sillebua. Sillens dag firas på nationaldagen.  Bra bad finns.

Läs mera
Klädesholmen
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Rönnäng
Om man inte ska vidare till öarna Åstol och Dyrön härifrån så kan man äta vid bryggan och njuta av båtlivet eller ta sig upp på utsiktsberget. Bra bad med sandstrand och klippor.
OrtTjörn
Tjörnehuvud utsiktsberg...
Om man ska ta båten till Dyrön eller Åstol från Rönnängs brygga så kan man passa på att ta sig upp för detta utsiktsberg. Marstrand och Lysekil ser man på håll och Åstol lite närmre.
OrtRönnäng
Åstol
En mysig ö, liten och nätt men ändå komplett med krog, kafé vacker miljö på randen till öppet hav. Hit dras kulturfolk från Göteborg. Ön nås efter kort båttur från Rönnäng.
OrtTjörn
Dyrön
En riktig vandringsö där man kan välja att ta hela Dyröleden eller få smakprov med en kortare. Bedårande scenerier. Restaurang, kafé och ICA-butik. Guidning finns. 
OrtTjörn
Carlstens fästning
Carlstens fästning är Marstrands största sevärdhet och den syns milsvida omkring. Man kan beskåda fästningens mäktiga murar runt om utifrån men ett besök inuti är väl värt entréavgiften.
OrtKungälv
Strandverket konsthall
Inrymt i i den gamla försvarsanläggningen Södra Strandverket visas samtidskonst inom främst fotografi och skulptur, men även måleri och digital konst. Fika och lättare måltider serveras i Bistron.
OrtMarstrand