Carlstens fästning


Carlstens fästning är Marstrands största sevärdhet och den syns milsvida omkring. Man kan beskåda fästningens mäktiga murar runt om utifrån men ett besök inuti är väl värt entréavgiften.

  • Till start: 408,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungälv 
  • Avgift: Nej 


Carlstens fästning

Carlstens fästning är Marstrands största sevärdhet och den syns milsvida omkring. Sedan 300 år har den legat högst upp på Marstrandsön.

Som flera andra försvarsverk har de växlat mellan försvar och förvar. På museet får man uppleva dess historia och hur livet var bakom murarna. Här satt bland andra Lasse-Maja, som klädde ut sig till kvinna och dess enda kvinnliga fånge Metta Fock inspärrade.

Man kan faktiskt även övernatta här eller se andra evenemang.

Att vandra runt fästningen nära och på håll är även det en upplevelse utan att betala entré.

Länkar

Carlstens fästning
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Marstrand
Västkustens mest exklusiva semesterort. Förutom fästningen och Hamngatan med folkliv och matställen är en promenad runt ön att rekommendera. Bonus Strandverkets konsthall.
OrtKungälv
Tjörnehuvud utsiktsberg...
Om man ska ta båten till Dyrön eller Åstol från Rönnängs brygga så kan man passa på att ta sig upp för detta utsiktsberg. Marstrand och Lysekil ser man på håll och Åstol lite närmre.
OrtRönnäng
Rönnäng
Om man inte ska vidare till öarna Åstol och Dyrön härifrån så kan man äta vid bryggan och njuta av båtlivet eller ta sig upp på utsiktsberget. Bra bad med sandstrand och klippor.
OrtTjörn
Klädesholmen
Mysiga Klädesholmen är ett perfekt resmål för att uppleva en typisk Bohuslänskt kustsamhälle under planlöst strosande och gärna för en måltid. Två bra krogar i Salt & Sill och Kylen.
OrtTjörn
Tofta Herrgård
En herrgård belägen i Kungälv nära havet med golfbana, ridning, retreat för den stressade samt en sommarteater. A la carte restaurang av hög klass. Bakom herrgården via parken väntar havet.
OrtKungälv
Kärna bokskog.
Kärna bokskog är ett populärt utflyktsmål. Man kan promenera genom bokskogen på en lättframkomlig stig och det finns bord och bänkar för en picknick.
OrtKungälv