Åstol


En mysig ö, liten och nätt men ändå komplett med krog, kafé vacker miljö på randen till öppet hav. Hit dras kulturfolk från Göteborg. Ön nås efter kort båttur från Rönnäng.

  • Till start: 406,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Tjörn 
  • Avgift: Nej 


Åstol

Åstol är ett unikt kustsamhälle på ön med samma namn med tät bebyggelse på slingrande vägar.  Ett besök är en fantastisk upplevelse där man på en så liten holme kan få se så mycket.

På Åstol finns restaurang Rökeriet, rökeri, café, uthyrning av rum och hus, ett hembygdsmuseum samt en välsorterad året-runt-öppen handelsbod. Under högsäsong är det fisk- och skaldjursförsäljning. Längst i väster finns Röda stugan som är en unik utsiktsplats mot havet. Galleri Utposten

Här finns faktiskt två bryggor för färjor att lägga till trots att de ligger bara några tiotal meter ifrån varandra men betydligt längre till fots. Åstols hamn är en av västkustens bäst skyddade hamnar och det förstår man av det djupt u-formade inloppet vänt mot land. 

Badklippor samt barnbad med rutschkana och saltvatten bassäng.

Läs mera
Åstol
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Dyrön
En riktig vandringsö där man kan välja att ta hela Dyröleden eller få smakprov med en kortare. Bedårande scenerier. Restaurang, kafé och ICA-butik. Guidning finns. 
OrtTjörn
Rönnäng
Om man inte ska vidare till öarna Åstol och Dyrön härifrån så kan man äta vid bryggan och njuta av båtlivet eller ta sig upp på utsiktsberget. Bra bad med sandstrand och klippor.
OrtTjörn
Bleket
En mysig fiskeby vid vägskälet mellan Rönnäng och Klädesholmen. Här kan man fika vid havet, hyra en kajak eller strosa runt bland fiskebodar.
OrtTjörn
Tofta Herrgård
En herrgård belägen i Kungälv nära havet med golfbana, ridning, retreat för den stressade samt en sommarteater. A la carte restaurang av hög klass. Bakom herrgården via parken väntar havet.
OrtKungälv
Pilane gravfält och Skulptur
På Pilane blandas modern konst med uråldriga gravar. Varje sommar arrangeras en skulpturutställning med världsledande konstnärer. Bonus är det fantastiska läget med utsikt vida omkring.
OrtTjörn
Kärna bokskog.
Kärna bokskog är ett populärt utflyktsmål. Man kan promenera genom bokskogen på en lättframkomlig stig och det finns bord och bänkar för en picknick.
OrtKungälv