Åstol


En mysig ö, liten och nätt men ändå komplett med krog, kafé vacker miljö på randen till öppet hav. Hit dras kulturfolk från Göteborg. Ön nås efter kort båttur från Rönnäng.

  • Till start: 406,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Tjörn 
  • Avgift: Nej 


Åstol

Åstol är ett unikt kustsamhälle på ön med samma namn med tät bebyggelse på slingrande vägar.  Ett besök är en fantastisk upplevelse där man på en så liten holme kan få se så mycket.

På Åstol finns restaurang Rökeriet, rökeri, café, uthyrning av rum och hus, ett hembygdsmuseum samt en välsorterad året-runt-öppen handelsbod. Under högsäsong är det fisk- och skaldjursförsäljning. Längst i väster finns Röda stugan som är en unik utsiktsplats mot havet. Galleri Utposten

Här finns faktiskt två bryggor för färjor att lägga till trots att de ligger bara några tiotal meter ifrån varandra men betydligt längre till fots. Åstols hamn är en av västkustens bäst skyddade hamnar och det förstår man av det djupt u-formade inloppet vänt mot land. 

Badklippor samt barnbad med rutschkana och saltvatten bassäng.

Läs mera
Åstol
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tjörnehuvud utsiktsberg...
Om man ska ta båten till Dyrön eller Åstol från Rönnängs brygga så kan man passa på att ta sig upp för detta utsiktsberg. Marstrand och Lysekil ser man på håll och Åstol lite närmre.
OrtRönnäng
Rönnäng
Om man inte ska vidare till öarna Åstol och Dyrön härifrån så kan man äta vid bryggan och njuta av båtlivet eller ta sig upp på utsiktsberget. Bra bad med sandstrand och klippor.
OrtTjörn
Marstrand
Västkustens mest exklusiva semesterort. Förutom fästningen och Hamngatan med folkliv och matställen är en promenad runt ön att rekommendera. Bonus Strandverkets konsthall.
OrtKungälv
Nordiska Akvarellmuseet
Årets museum 2010 uppfört med arkitektur i världsklass, helt tillägnat akvarellkonsten. Vackert beläget en bit från Skärhamn och fina badmöjligheter intill. Bra restaurang med fantastisk utsikt.
OrtTjörn
Tofta Herrgård
En herrgård belägen i Kungälv nära havet med golfbana, ridning, retreat för den stressade samt en sommarteater. A la carte restaurang av hög klass. Bakom herrgården via parken väntar havet.
OrtKungälv
Kärna bokskog.
Kärna bokskog är ett populärt utflyktsmål. Man kan promenera genom bokskogen på en lättframkomlig stig och det finns bord och bänkar för en picknick.
OrtKungälv