Tofta Herrgård


En herrgård belägen i Kungälv nära havet med golfbana, ridning, retreat för den stressade samt en sommarteater. A la carte restaurang av hög klass. Bakom herrgården via parken väntar havet.

  • Till start: 402,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungälv 
  • Avgift: Nej 


Tofta Herrgård

Beläget nära havet mellan Marstrand och Kungälv ligger denna herrgård med anor från 1500-talet. Huvudbyggnaden är i karolinsk stil efter ombyggnad under 1700-talet då man samtidigt anlade den franska trädgården.

Herrgårdsrestaurangen har hög klass och satsar på säsongsbaserad meny från lokala odlare och leverantörer. 

 

Här kan man boka både golf- och ridpaket men vem som helst vandra i Tofta naturreservat medan boende kan låna en cykel och utforska Toftahalvön? 

I närheten ligger Lycke golfbana i det natursköna landskapet runt herrgården och är en seaside/parkbana.

 

Herrgården är ett start dagsutflykter i Bohuslän för att kanske åka vidare till Marstrand 15 min bort.

 

Öppet året om och man har boende- och weekendpaket året om.

Läs mera

Länkar

Tofta Herrgård
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kärna bokskog.
Kärna bokskog är ett populärt utflyktsmål. Man kan promenera genom bokskogen på en lättframkomlig stig och det finns bord och bänkar för en picknick.
OrtKungälv
Marstrand
Västkustens mest exklusiva semesterort. Förutom fästningen och Hamngatan med folkliv och matställen är en promenad runt ön att rekommendera. Bonus Strandverkets konsthall.
OrtKungälv
Carlstens fästning
Carlstens fästning är Marstrands största sevärdhet och den syns milsvida omkring. Man kan beskåda fästningens mäktiga murar runt om utifrån men ett besök inuti är väl värt entréavgiften.
OrtKungälv
Rönnäng
Om man inte ska vidare till öarna Åstol och Dyrön härifrån så kan man äta vid bryggan och njuta av båtlivet eller ta sig upp på utsiktsberget. Bra bad med sandstrand och klippor.
OrtTjörn
Klädesholmen
Mysiga Klädesholmen är ett perfekt resmål för att uppleva en typisk Bohuslänskt kustsamhälle under planlöst strosande och gärna för en måltid. Två bra krogar i Salt & Sill och Kylen.
OrtTjörn
Hälsö.
På Hälsö för ett kort stopp, då är en fika på Evas på Hälsö en bra start där de kan det mesta om ön. En kort promenad runt hamnen och förbi de vackra trävillorna eller vandra 3 km längs havet.
OrtÖckerö