Kärna bokskog.


Kärna bokskog är ett populärt utflyktsmål. Man kan promenera genom bokskogen på en lättframkomlig stig och det finns bord och bänkar för en picknick.

  • Till start: 400,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungälv 
  • Avgift: Nej 


Kärna bokskog

Kärna bokskog är ett populärt utflyktsmål. Man kan promenera genom bokskogen på en lättframkomlig stig och det finns bord och bänkar för en picknick.

Kärna bokskog är ett litet naturreservat i en skuggig sluttning. Bokskogen är medelålders till gammal men även andra ädellövträd som ek finns.  I bokskogar brukar det inte var så mycket växtlighet på marken eftersom de under sommaren blir väldigt skuggiga. Trots det hittar man det ovanliga gräset skogssvingel och flera sällsynta lavarter 

Här finns skogsduva och mindre hackspett, göktyta och törnskata vilket är lite ovanligt när det är så nära till bebyggelse.

Kärna bokskog.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Åstol
En mysig ö, liten och nätt men ändå komplett med krog, kafé vacker miljö på randen till öppet hav. Hit dras kulturfolk från Göteborg. Ön nås efter kort båttur från Rönnäng.
OrtTjörn
Bohus fästning
Besök borgen som belägrats 14 gånger men aldrig erövrats. Ett magnifikt läge över Göta och Nordre älv som strategiskt läge.  Ruiner återstår men en visning kan klä in fantasin i dess forna prakt.
OrtKungälv
Kungälv till Marstrand
RUNDTUR. Med start i mäktiga Bohus fästning snirklar man förbi Kärna bokskog och vidare mot havsnära Tofta herrgård för att slutligen nå Marstrand.
OrtKungälv
Tjörnehuvud utsiktsberg...
Om man ska ta båten till Dyrön eller Åstol från Rönnängs brygga så kan man passa på att ta sig upp för detta utsiktsberg. Marstrand och Lysekil ser man på håll och Åstol lite närmre.
OrtRönnäng
Hyppeln
Här kan man promenera på en slinga längs vattnet eller bestiga "Jättehuvudet" med utsikt över Marstrandsön. En bra badplats finns längs slingan.
OrtÖckerö
Hälsö.
På Hälsö för ett kort stopp, då är en fika på Evas på Hälsö en bra start där de kan det mesta om ön. En kort promenad runt hamnen och förbi de vackra trävillorna eller vandra 3 km längs havet.
OrtÖckerö