Marstrand


Västkustens mest exklusiva semesterort. Förutom fästningen och Hamngatan med folkliv och matställen är en promenad runt ön att rekommendera. Bonus Strandverkets konsthall.

  • Till start: 408,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungälv 
  • Avgift: Nej 


Marstrand

Allt började redan på stenåldern och på 800-talet använde vikingarna Marstrand som uppläggsplats innan seglatsen till England.

Av samtliga turistmål längs västkusten är Marstrand den mest exklusiva. Här har societeten roat sig med kungliga inslag. Annars har ön mest varit känd för Karlstens fästning som varit ömsom försvar och förvar och ett besök rekommenderas men att vandra runt är givande det med.

Att vandra runt ön är verkligen något att rekommendera. Den längsta rutten på 5 km har flera möjligheter att kortas av med avstickare som kortar av cirkeln. Fler utmärkta rast- och picknickplatser.

Annars kan man göra som de flesta som tar den 200 m långa färjan över till ön, att de flanerar fram och tillbaka längs bryggan med olika matställen av olika exklusivitet men alla med bra kvalitet för sin nisch.

Den konstintresserade kan besöka Strandverkets konsthall och den arkitekturintresserade kan botanisera bland härliga trähus i nationalromantisk stil mellan gator och gränder.

Läs mera
Marstrand
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Bengans
Legendarisk skivhandel som inte bara säljer bra musik utan är ett kafé med uteservering.
OrtGöteborg
Göteborg inom Vallgraven
En promenad i Göteborgs äldsta delar med flera av de kändaste landmärkena.
OrtGöteborg
Slottskogen - parkpromenad...
En promenad som tar sin början vid Göteborgs naturhistoriska museum och vidare förbi Landskapsstugorna, Stora dammen, Barnens zoo, Slottsskogens våffelstuga och Utsiktstornet.
OrtArray
Saab Car Museum...
OrtTrollhättan
Gamla bruket Munkedal...
Bruket med anor från 1500-talet lade om från järn till att fokusera på pappersframställning. Vid platsen för det gamla bruket finns några äldre byggnader. Våffelstuga i juli. 
OrtMunkedal
Munkedals herrgård...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt fler bilder till bildspel.
OrtMunkedal