Marstrand


Västkustens mest exklusiva semesterort. Förutom fästningen och Hamngatan med folkliv och matställen är en promenad runt ön att rekommendera. Bonus Strandverkets konsthall.

  • Till start: 408,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungälv 
  • Avgift: Nej 


Marstrand

Allt började redan på stenåldern och på 800-talet använde vikingarna Marstrand som uppläggsplats innan seglatsen till England.

Av samtliga turistmål längs västkusten är Marstrand den mest exklusiva. Här har societeten roat sig med kungliga inslag. Annars har ön mest varit känd för Karlstens fästning som varit ömsom försvar och förvar och ett besök rekommenderas men att vandra runt är givande det med.

Att vandra runt ön är verkligen något att rekommendera. Den längsta rutten på 5 km har flera möjligheter att kortas av med avstickare som kortar av cirkeln. Fler utmärkta rast- och picknickplatser.

Annars kan man göra som de flesta som tar den 200 m långa färjan över till ön, att de flanerar fram och tillbaka längs bryggan med olika matställen av olika exklusivitet men alla med bra kvalitet för sin nisch.

Den konstintresserade kan besöka Strandverkets konsthall och den arkitekturintresserade kan botanisera bland härliga trähus i nationalromantisk stil mellan gator och gränder.

Läs mera
Marstrand
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tjörnehuvud utsiktsberg...
Om man ska ta båten till Dyrön eller Åstol från Rönnängs brygga så kan man passa på att ta sig upp för detta utsiktsberg. Marstrand och Lysekil ser man på håll och Åstol lite närmre.
OrtRönnäng
Bleket
En mysig fiskeby vid vägskälet mellan Rönnäng och Klädesholmen. Här kan man fika vid havet, hyra en kajak eller strosa runt bland fiskebodar.
OrtTjörn
Klädesholmen
Mysiga Klädesholmen är ett perfekt resmål för att uppleva en typisk Bohuslänskt kustsamhälle under planlöst strosande och gärna för en måltid. Två bra krogar i Salt & Sill och Kylen.
OrtTjörn
Tofta Herrgård
En herrgård belägen i Kungälv nära havet med golfbana, ridning, retreat för den stressade samt en sommarteater. A la carte restaurang av hög klass. Bakom herrgården via parken väntar havet.
OrtKungälv
Kärna bokskog.
Kärna bokskog är ett populärt utflyktsmål. Man kan promenera genom bokskogen på en lättframkomlig stig och det finns bord och bänkar för en picknick.
OrtKungälv
Nordiska Akvarellmuseet
Årets museum 2010 uppfört med arkitektur i världsklass, helt tillägnat akvarellkonsten. Vackert beläget en bit från Skärhamn och fina badmöjligheter intill. Bra restaurang med fantastisk utsikt.
OrtTjörn