Tjörnehuvud utsiktsberg...


Om man ska ta båten till Dyrön eller Åstol från Rönnängs brygga så kan man passa på att ta sig upp för detta utsiktsberg. Marstrand och Lysekil ser man på håll och Åstol lite närmre.

  • Till start: 406,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Rönnäng 
  • Avgift: Nej 


Tjörnehuvud utsiktsberg

Tjörns bästa utsiktsplats är Tjörnehuvud i Rönnäng. Här uppifrån ser man Marstrandsfjorden med Marstrand och Åstol och Dyrön i söder, Tjörnekalv i väst och Klädesholmen norrut.

Det går en led över Tjörnehuvud mellan Bergabo hotell, över berget och sedan ner till kanalbryggan varifrån man också kan starta.

Den senare delen är något kämpigare och är det utsikten man vill ha så rekommenderas att starta vid. Den är bitvis försedd med trappor som är rester från en stig som anlades av militären 1914.

Tjörnehuvud utsiktsberg...
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Klädesholmen
Mysiga Klädesholmen är ett perfekt resmål för att uppleva en typisk Bohuslänskt kustsamhälle under planlöst strosande och gärna för en måltid. Två bra krogar i Salt & Sill och Kylen.
OrtTjörn
Carlstens fästning
Carlstens fästning är Marstrands största sevärdhet och den syns milsvida omkring. Man kan beskåda fästningens mäktiga murar runt om utifrån men ett besök inuti är väl värt entréavgiften.
OrtKungälv
Marstrand
Västkustens mest exklusiva semesterort. Förutom fästningen och Hamngatan med folkliv och matställen är en promenad runt ön att rekommendera. Bonus Strandverkets konsthall.
OrtKungälv
Strandverket konsthall
Inrymt i i den gamla försvarsanläggningen Södra Strandverket visas samtidskonst inom främst fotografi och skulptur, men även måleri och digital konst. Fika och lättare måltider serveras i Bistron.
OrtMarstrand
Nordiska Akvarellmuseet
Årets museum 2010 uppfört med arkitektur i världsklass, helt tillägnat akvarellkonsten. Vackert beläget en bit från Skärhamn och fina badmöjligheter intill. Bra restaurang med fantastisk utsikt.
OrtTjörn
Tofta Herrgård
En herrgård belägen i Kungälv nära havet med golfbana, ridning, retreat för den stressade samt en sommarteater. A la carte restaurang av hög klass. Bakom herrgården via parken väntar havet.
OrtKungälv