Tjörnehuvud utsiktsberg...


Om man ska ta båten till Dyrön eller Åstol från Rönnängs brygga så kan man passa på att ta sig upp för detta utsiktsberg. Marstrand och Lysekil ser man på håll och Åstol lite närmre.

  • Till start: 406,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Rönnäng 
  • Avgift: Nej 


Tjörnehuvud utsiktsberg

Tjörns bästa utsiktsplats är Tjörnehuvud i Rönnäng. Här uppifrån ser man Marstrandsfjorden med Marstrand och Åstol och Dyrön i söder, Tjörnekalv i väst och Klädesholmen norrut.

Det går en led över Tjörnehuvud mellan Bergabo hotell, över berget och sedan ner till kanalbryggan varifrån man också kan starta.

Den senare delen är något kämpigare och är det utsikten man vill ha så rekommenderas att starta vid. Den är bitvis försedd med trappor som är rester från en stig som anlades av militären 1914.

Tjörnehuvud utsiktsberg...
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Rönnäng
Om man inte ska vidare till öarna Åstol och Dyrön härifrån så kan man äta vid bryggan och njuta av båtlivet eller ta sig upp på utsiktsberget. Bra bad med sandstrand och klippor.
OrtTjörn
Åstol
En mysig ö, liten och nätt men ändå komplett med krog, kafé vacker miljö på randen till öppet hav. Hit dras kulturfolk från Göteborg. Ön nås efter kort båttur från Rönnäng.
OrtTjörn
Dyrön
En riktig vandringsö där man kan välja att ta hela Dyröleden eller få smakprov med en kortare. Bedårande scenerier. Restaurang, kafé och ICA-butik. Guidning finns. 
OrtTjörn
Bleket
En mysig fiskeby vid vägskälet mellan Rönnäng och Klädesholmen. Här kan man fika vid havet, hyra en kajak eller strosa runt bland fiskebodar.
OrtTjörn
Strandverket konsthall
Inrymt i i den gamla försvarsanläggningen Södra Strandverket visas samtidskonst inom främst fotografi och skulptur, men även måleri och digital konst. Fika och lättare måltider serveras i Bistron.
OrtMarstrand
Nordiska Akvarellmuseet
Årets museum 2010 uppfört med arkitektur i världsklass, helt tillägnat akvarellkonsten. Vackert beläget en bit från Skärhamn och fina badmöjligheter intill. Bra restaurang med fantastisk utsikt.
OrtTjörn