Tjörnehuvud utsiktsberg...


Om man ska ta båten till Dyrön eller Åstol från Rönnängs brygga så kan man passa på att ta sig upp för detta utsiktsberg. Marstrand och Lysekil ser man på håll och Åstol lite närmre.

  • Till start: 406,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Rönnäng 
  • Avgift: Nej 


Tjörnehuvud utsiktsberg

Tjörns bästa utsiktsplats är Tjörnehuvud i Rönnäng. Här uppifrån ser man Marstrandsfjorden med Marstrand och Åstol och Dyrön i söder, Tjörnekalv i väst och Klädesholmen norrut.

Det går en led över Tjörnehuvud mellan Bergabo hotell, över berget och sedan ner till kanalbryggan varifrån man också kan starta.

Den senare delen är något kämpigare och är det utsikten man vill ha så rekommenderas att starta vid. Den är bitvis försedd med trappor som är rester från en stig som anlades av militären 1914.

Tjörnehuvud utsiktsberg...
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Åstol
En mysig ö, liten och nätt men ändå komplett med krog, kafé vacker miljö på randen till öppet hav. Hit dras kulturfolk från Göteborg. Ön nås efter kort båttur från Rönnäng.
OrtTjörn
Dyrön
En riktig vandringsö där man kan välja att ta hela Dyröleden eller få smakprov med en kortare. Bedårande scenerier. Restaurang, kafé och ICA-butik. Guidning finns. 
OrtTjörn
Klädesholmen
Mysiga Klädesholmen är ett perfekt resmål för att uppleva en typisk Bohuslänskt kustsamhälle under planlöst strosande och gärna för en måltid. Två bra krogar i Salt & Sill och Kylen.
OrtTjörn
Carlstens fästning
Carlstens fästning är Marstrands största sevärdhet och den syns milsvida omkring. Man kan beskåda fästningens mäktiga murar runt om utifrån men ett besök inuti är väl värt entréavgiften.
OrtKungälv
Marstrand
Västkustens mest exklusiva semesterort. Förutom fästningen och Hamngatan med folkliv och matställen är en promenad runt ön att rekommendera. Bonus Strandverkets konsthall.
OrtKungälv
Pilane gravfält och Skulptur
På Pilane blandas modern konst med uråldriga gravar. Varje sommar arrangeras en skulpturutställning med världsledande konstnärer. Bonus är det fantastiska läget med utsikt vida omkring.
OrtTjörn