Dyrön


En riktig vandringsö där man kan välja att ta hela Dyröleden eller få smakprov med en kortare. Bedårande scenerier. Restaurang, kafé och ICA-butik. Guidning finns. 

  • Till start: 405,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Tjörn 
  • Avgift: Nej 


Dyrön

Dyrön är en kuperad ö med en fem km lång vandringsled Dyröleden.  Det finns sex stycken in och ut gångar längs leden där man även har en karta över leden. Delar av leden har trappor och spångar.

Från ön har man en hänförande utsikt över Åstol, Pater Noster med dess kända fyr, Klädesholmen, Marstrand mfl. Har man tur stöter man på mufflonfår som betar på ön. Det finns även två avstickare till utsiktsplatser på rundan.

När man anlöper Nordhamna och inte är upplagd för långpromenad så kan man också bara ta höger och ta sig upp till den västra utsiktsplatsen mot ön Åstol samt till Dynes ravin vilket är en bråkdel av de 5 km runt. Vid hamnen ligger även Dyrö krog.

Läs mera
Dyrön
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Åstol
En mysig ö, liten och nätt men ändå komplett med krog, kafé vacker miljö på randen till öppet hav. Hit dras kulturfolk från Göteborg. Ön nås efter kort båttur från Rönnäng.
OrtTjörn
Bleket
En mysig fiskeby vid vägskälet mellan Rönnäng och Klädesholmen. Här kan man fika vid havet, hyra en kajak eller strosa runt bland fiskebodar.
OrtTjörn
Klädesholmen
Mysiga Klädesholmen är ett perfekt resmål för att uppleva en typisk Bohuslänskt kustsamhälle under planlöst strosande och gärna för en måltid. Två bra krogar i Salt & Sill och Kylen.
OrtTjörn
Nordiska Akvarellmuseet
Årets museum 2010 uppfört med arkitektur i världsklass, helt tillägnat akvarellkonsten. Vackert beläget en bit från Skärhamn och fina badmöjligheter intill. Bra restaurang med fantastisk utsikt.
OrtTjörn
Tofta Herrgård
En herrgård belägen i Kungälv nära havet med golfbana, ridning, retreat för den stressade samt en sommarteater. A la carte restaurang av hög klass. Bakom herrgården via parken väntar havet.
OrtKungälv
Pilane gravfält och Skulptur
På Pilane blandas modern konst med uråldriga gravar. Varje sommar arrangeras en skulpturutställning med världsledande konstnärer. Bonus är det fantastiska läget med utsikt vida omkring.
OrtTjörn