Dyrön


En riktig vandringsö där man kan välja att ta hela Dyröleden eller få smakprov med en kortare. Bedårande scenerier. Restaurang, kafé och ICA-butik. Guidning finns. 

  • Till start: 405,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Tjörn 
  • Avgift: Nej 


Dyrön

Dyrön är en kuperad ö med en fem km lång vandringsled Dyröleden.  Det finns sex stycken in och ut gångar längs leden där man även har en karta över leden. Delar av leden har trappor och spångar.

Från ön har man en hänförande utsikt över Åstol, Pater Noster med dess kända fyr, Klädesholmen, Marstrand mfl. Har man tur stöter man på mufflonfår som betar på ön. Det finns även två avstickare till utsiktsplatser på rundan.

När man anlöper Nordhamna och inte är upplagd för långpromenad så kan man också bara ta höger och ta sig upp till den västra utsiktsplatsen mot ön Åstol samt till Dynes ravin vilket är en bråkdel av de 5 km runt. Vid hamnen ligger även Dyrö krog.

Läs mera
Dyrön
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Åstol
En mysig ö, liten och nätt men ändå komplett med krog, kafé vacker miljö på randen till öppet hav. Hit dras kulturfolk från Göteborg. Ön nås efter kort båttur från Rönnäng.
OrtTjörn
Tjörnehuvud utsiktsberg...
Om man ska ta båten till Dyrön eller Åstol från Rönnängs brygga så kan man passa på att ta sig upp för detta utsiktsberg. Marstrand och Lysekil ser man på håll och Åstol lite närmre.
OrtRönnäng
Rönnäng
Om man inte ska vidare till öarna Åstol och Dyrön härifrån så kan man äta vid bryggan och njuta av båtlivet eller ta sig upp på utsiktsberget. Bra bad med sandstrand och klippor.
OrtTjörn
Carlstens fästning
Carlstens fästning är Marstrands största sevärdhet och den syns milsvida omkring. Man kan beskåda fästningens mäktiga murar runt om utifrån men ett besök inuti är väl värt entréavgiften.
OrtKungälv
Marstrand
Västkustens mest exklusiva semesterort. Förutom fästningen och Hamngatan med folkliv och matställen är en promenad runt ön att rekommendera. Bonus Strandverkets konsthall.
OrtKungälv
Pilane gravfält och Skulptur
På Pilane blandas modern konst med uråldriga gravar. Varje sommar arrangeras en skulpturutställning med världsledande konstnärer. Bonus är det fantastiska läget med utsikt vida omkring.
OrtTjörn