Pilane gravfält och Skulptur


På Pilane blandas modern konst med uråldriga gravar. Varje sommar arrangeras en skulpturutställning med världsledande konstnärer. Bonus är det fantastiska läget med utsikt vida omkring.

  • Till start: 403,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Tjörn 
  • Avgift: Ja 


Pilane gravfält och Skulptur

De flesta som åker till Pilane besöker det för skulpturutställningarna, där det bland betande får, varje sommar arrangeras en skulpturutställning med världsledande konstnärer.

Men här finns också ett mycket gammalt gravfält där de synliga är från romersk järnålder men det finns även spår från stenåldern så denna vackra plats har säkert alltid tilltalat för dess skönhet. Strax söder om Pilane seglade vikingaskeppen mot Hoga för avlastning av långväga varor.

Utsikten ser man stor del av Bohuslänska kust från Mollesund, Kärringön och Skaftö i norr till Carlstens fästning i Marstrand och fyren Pater Noster i söder.

Här finns ett gårdskafé i närheten där man fikar och kanske tar en kardemummavåffla bland fåren.

Skulptur i Pilane
Sältebo Gård
Telefon: 0304-663950

Läs mera
Pilane gravfält och Skulptur
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Mollösund
Ett genuint fiskesamhälle på Orust sydvästra spets som idag är ett populärt turistmål. Mycket båttrafik att beskåda. Glasskafé och flera krogar.
OrtOrust
Sundsby Säteri
Vacker herrgårdsmiljö från 1700-talet med kafé, restaurang och gårdsbutiker. Fina vandringsleder av olika svårighetsgrad med grillplatser.
OrtTjörn
Klädesholmen
Mysiga Klädesholmen är ett perfekt resmål för att uppleva en typisk Bohuslänskt kustsamhälle under planlöst strosande och gärna för en måltid. Två bra krogar i Salt & Sill och Kylen.
OrtTjörn
Tjörnehuvud utsiktsberg...
Om man ska ta båten till Dyrön eller Åstol från Rönnängs brygga så kan man passa på att ta sig upp för detta utsiktsberg. Marstrand och Lysekil ser man på håll och Åstol lite närmre.
OrtRönnäng
Dyrön
En riktig vandringsö där man kan välja att ta hela Dyröleden eller få smakprov med en kortare. Bedårande scenerier. Restaurang, kafé och ICA-butik. Guidning finns. 
OrtTjörn
Åstol
En mysig ö, liten och nätt men ändå komplett med krog, kafé vacker miljö på randen till öppet hav. Hit dras kulturfolk från Göteborg. Ön nås efter kort båttur från Rönnäng.
OrtTjörn