Pilane gravfält och Skulptur


På Pilane blandas modern konst med uråldriga gravar. Varje sommar arrangeras en skulpturutställning med världsledande konstnärer. Bonus är det fantastiska läget med utsikt vida omkring.

  • Till start: 403,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Tjörn 
  • Avgift: Ja 


Pilane gravfält och Skulptur

De flesta som åker till Pilane besöker det för skulpturutställningarna, där det bland betande får, varje sommar arrangeras en skulpturutställning med världsledande konstnärer.

Men här finns också ett mycket gammalt gravfält där de synliga är från romersk järnålder men det finns även spår från stenåldern så denna vackra plats har säkert alltid tilltalat för dess skönhet. Strax söder om Pilane seglade vikingaskeppen mot Hoga för avlastning av långväga varor.

Utsikten ser man stor del av Bohuslänska kust från Mollesund, Kärringön och Skaftö i norr till Carlstens fästning i Marstrand och fyren Pater Noster i söder.

Här finns ett gårdskafé i närheten där man fikar och kanske tar en kardemummavåffla bland fåren.

Skulptur i Pilane
Sältebo Gård
Telefon: 0304-663950

Läs mera
Pilane gravfält och Skulptur
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Nordiska Akvarellmuseet
Årets museum 2010 uppfört med arkitektur i världsklass, helt tillägnat akvarellkonsten. Vackert beläget en bit från Skärhamn och fina badmöjligheter intill. Bra restaurang med fantastisk utsikt.
OrtTjörn
Mollösund
Ett genuint fiskesamhälle på Orust sydvästra spets som idag är ett populärt turistmål. Mycket båttrafik att beskåda. Glasskafé och flera krogar.
OrtOrust
Bleket
En mysig fiskeby vid vägskälet mellan Rönnäng och Klädesholmen. Här kan man fika vid havet, hyra en kajak eller strosa runt bland fiskebodar.
OrtTjörn
Skåpesund utsikts- och rastplats.
En rastplats så nära vägen men med vacker utsikt över Skåpesundet som bildar gräns mellan Tjörn och Orust kan vara platsen för en picknick eller förarbyte.
OrtOrust
Tjörn och Orust med båttur som final.
En trevlig tur rakt västerut från Stenungsund på Tjörn och Orust. Rutten avslutas i Tuvesvik varifrån båtar tar dig till de öarna populära Käringön och Gullholmen.
OrtOrust
Stenungsund till Klädesholmen
RUNDTUR. En resa på Tjörn som ringlar fram på vackra vägar mellan fiskelägen, ett otroligt utsiktsberg mm, eller båttur till Dyrön och Åstol.  Turen slutar vid Klädesholmen med en Bohusläns bästa sjökrogar Salt & Sill.
OrtTjörn