Näset Tullgarns naturreservat


Näset är det klassiska målet för den naturintresserade. Ädellövskogar kantas av vackra ängar längs stränderna. Tullgarns slott intill rekommenderas också.

  • Till start: 49,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Södertälje 
  • Avgift: Nej 


Näset Tullgarns naturreservat

Det kungliga slottet Tullgarns vackra omgivningar och den rika floran gör naturreservatet till ett av Södermanlands läns förnämsta utflyktsmål. Näset är det klassiska målet för de naturintresserade. Ädellövskogar kantas av vackra ängar längs stränderna. Är man fågelintresserad kan man från skogsbrynet spana på rödbenor, gulärlor och andra spännande arter. Under häckningstid bör man dock inte korsa ängarna då det kan ligga ruvande fåglar där.

För ungefär 20 år sedan rymde några vildsvin från ett hägn nära reservatet. Dessa djur förökade sig snabbt och nu kan man se spår av dem överallt, har du tur kan du på kvällskvisten eller i gryningen se vildsvinen lulla runt längs ängarna och i skogen.

Läs mera
Näset Tullgarns naturreservat
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tullgarns slott och naturreservat samt Trosa
En perfekt dagsutflykt med folkliv, historia och natur. Ta en tur till Tullgarns slott och upplev Trosa, som även kallas världens ände. En promenad längs Trosaån båtmyller i hamnen gör knappast någon besviken.
OrtSödertälje
Trosa - guide till världens ände.
Trosa är en fantastisk liten stad som blommar upp på sommaren men kan besökas året om. Hamnen och den ringlande ån och dess pittoreska bebyggelse kännetecknar staden. OBS! man åker inte med SL utan det är Trosabussen som kör fina bussar från Liljeholmen strax söder om...
OrtTrosa
Trosa - en stadspromenad
Pittoreska Trosa är det perfekta utflyktsmålet. Mycket att se på inom gångavstånd bland vackra trähus eller längs ån och många kaféer och restauranger.
OrtTrosa
Trosa stadshotell
I detta ombonade hotell i historisk miljö finns både en exklusiv restaurang och ett härligt spa. En gång i tiden var detta mittpunkten för badorten.
OrtTrosa
Trosa havsbad
Trosa havsbad är även camping och stugby. Är man uppe med tuppen så kan man äta frukostbuffé andra tider enklare lunchmat och fika. Besöker man Trosa en varm sommardag blir detta ett svalkande avbräck och den hurtige kan promenera 3 km hit.
OrtTrosa
STF Trosa/Lagnö studio
Vid havet strax utanför Trosa ligger Lagnö studio. Här får du en rofylld plats i vardagen med gott om plats för både vila och festligheter. Vandrarhemmet har en helt egen bio- och filmstudio och på väggen hängen en Guldbagge. Här har nämligen många svenska filmpärlor klippts...
OrtTrosa