Näset Tullgarns naturreservat


Näset är det klassiska målet för den naturintresserade. Ädellövskogar kantas av vackra ängar längs stränderna. Tullgarns slott intill rekommenderas också.

  • Till start: 49,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Södertälje 
  • Avgift: Nej 


Näset Tullgarns naturreservat

Det kungliga slottet Tullgarns vackra omgivningar och den rika floran gör naturreservatet till ett av Södermanlands läns förnämsta utflyktsmål. Näset är det klassiska målet för de naturintresserade. Ädellövskogar kantas av vackra ängar längs stränderna. Är man fågelintresserad kan man från skogsbrynet spana på rödbenor, gulärlor och andra spännande arter. Under häckningstid bör man dock inte korsa ängarna då det kan ligga ruvande fåglar där.

För ungefär 20 år sedan rymde några vildsvin från ett hägn nära reservatet. Dessa djur förökade sig snabbt och nu kan man se spår av dem överallt, har du tur kan du på kvällskvisten eller i gryningen se vildsvinen lulla runt längs ängarna och i skogen.

Läs mera
Näset Tullgarns naturreservat
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tullgarns slott och naturreservat samt Trosa
En perfekt dagsutflykt med folkliv, historia och natur. Ta en tur till Tullgarns slott och upplev Trosa, som även kallas världens ände. En promenad längs Trosaån båtmyller i hamnen gör knappast någon besviken.
OrtSödertälje
Tullgarns slott och park
Detta var Gustav V:s favoritslott sommartid. Nuvarande kungen föredrar istället Solliden på Öland vilket medför att delar av slottet är museum juni-augusti.
OrtSödertälje
Mörkö och Oaxen
RUNDTUR: Mörkö ägs till stor del av släkten Bonde. Ön nås av bro från väster och med bilfärja från norr och är en platt ö som lämpar sig för cykling. Två slott, en lanthandel med fika och en skärgårdskrog.
OrtSödertälje
Trosa - en stadspromenad
Pittoreska Trosa är det perfekta utflyktsmålet. Mycket att se på inom gångavstånd bland vackra trähus eller längs ån och många kaféer och restauranger.
OrtTrosa
Trosa stadshotell
I detta ombonade hotell i historisk miljö finns både en exklusiv restaurang och ett härligt spa. En gång i tiden var detta mittpunkten för badorten.
OrtTrosa
STF Trosa/Lagnö studio
Vid havet strax utanför Trosa ligger Lagnö studio. Här får du en rofylld plats i vardagen med gott om plats för både vila och festligheter. Vandrarhemmet har en helt egen bio- och filmstudio och på väggen hängen en Guldbagge. Här har nämligen många svenska filmpärlor klippts...
OrtTrosa