Norra Berget - Sundsvalls friluftsmuseum.


Här finns ett fint friluftsmuseum som visar hur Medelpad såg ut förr med historiska byggnader, djur och odlingar. Högst upp på berget finns även ett utsiktstorn. Restaurang och flera fik.

  • Till start: 343,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Sundsvall 
  • Avgift: Nej 


Norra Berget - Sundsvalls friluftsmuseum

Norra Berget är ett friluftsmuseum som påminner om Skansen i Stockholm. Hos oss kan du göra en resa genom Medelpads historia. Promenera bland historiska byggnader, träffa djur av gamla lantraser och inspireras av kulturhistoriska odlingar. 

 

Upplev livet på bondgården, i fäbodvallen eller timmerkojan. Här arrangeras det också olika evenemang för både vuxna och barn. 

 

Norra Berget är också ett välbesökt friluftsområde. Ta en skogspromenad, upplev landskapsgestaltningen Bure och beundra den makalösa utsikten över havet och staden. Som om inte berget var högt nog har men uppfört ett utsiktstorn på toppen.

 

Här finns många grillplatser och en av Sundsvalls bästa lekparker. Missa inte heller butikerna i Vinfabriken med lokalt producerat hantverk och småskaligt producerade delikatesser. 

 

På berget hittar du även Café Gesällen och restaurang Grankotten. 

 

Text Visit Sundsvall

Läs mera

Länkar

Norra Berget - Sundsvalls friluftsmuseum.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Delsbo Forngård...
Här har man sedan 1952 haft ”spelmansdagar” som är en tredagars folkfest. Ett tjugotal byggnader från olika tidsåldrar och flera väggar och tak vackert bemålade av Gustaf Reuter och snickarmålaren Erik Ersson.
OrtDelsbo
Köpmanberget Hudik
Här uppe träffas Hudiksvallsborna vid högtider och andra evenemang. Fin utsikt över Hudiksvallsfjärden och det speciella Sångartemplet är landmärket som står ut.
OrtHudiksvall
Dalsberget...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtKramfors
Ystegårn hälsingegård...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtHudiksvall
Kristofers, Stene...
En världsarvsgård som brukats av samma släkt sedan 1500-talet. Gården har fått sitt namn efter Kristoffer Persson, en skattebonde under Karl XI:s tid. Här kan man prova på att bo i en drängstuga.  
OrtJärvsö
Karlsgården
Hälsinglands äldsta visningsgård som varit med i filmer som Driver dagg faller regn. Den har dessutom en ursprunglig stil innan påbyggnader och rödmålning normalt tillkom.
OrtJärsvö