Norra Berget - Sundsvalls friluftsmuseum.


Här finns ett fint friluftsmuseum som visar hur Medelpad såg ut förr med historiska byggnader, djur och odlingar. Högst upp på berget finns även ett utsiktstorn. Restaurang och flera fik.

  • Till start: 343,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Sundsvall 
  • Avgift: Nej 


Norra Berget - Sundsvalls friluftsmuseum

Norra Berget är ett friluftsmuseum som påminner om Skansen i Stockholm. Hos oss kan du göra en resa genom Medelpads historia. Promenera bland historiska byggnader, träffa djur av gamla lantraser och inspireras av kulturhistoriska odlingar. 

 

Upplev livet på bondgården, i fäbodvallen eller timmerkojan. Här arrangeras det också olika evenemang för både vuxna och barn. 

 

Norra Berget är också ett välbesökt friluftsområde. Ta en skogspromenad, upplev landskapsgestaltningen Bure och beundra den makalösa utsikten över havet och staden. Som om inte berget var högt nog har men uppfört ett utsiktstorn på toppen.

 

Här finns många grillplatser och en av Sundsvalls bästa lekparker. Missa inte heller butikerna i Vinfabriken med lokalt producerat hantverk och småskaligt producerade delikatesser. 

 

På berget hittar du även Café Gesällen och restaurang Grankotten. 

 

Text Visit Sundsvall

Läs mera

Länkar

Norra Berget - Sundsvalls friluftsmuseum.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Restaurang Vindhem.
En sjökrog med vällagad mat av det finare slaget. Stor veranda i anslutning till småbåtshamnen och en liten badstrand intill.
OrtSundsvall
Alnön runt...
RUNDTUR: Att åka runt Alnön erbjuder många sevärda platser och vacker bilväg. Flera fina badstränder och fiskeläget Spikarna. Avslutas med fördel på Vindhem för god mat.
OrtSundsvall
Wifstavarfs brukssamhälle.
Ett litet brukssamhälle med herrgård, brukskontor, spruthus (nuvarande kapell) och arbetarbostäder. Klassat som riksintresse. Verksamhet har bedrivits sedan 1797 och gör så än idag. 
OrtTimrå
Spikarna fiskeläge.
Spikarna var fram till 1990-talet försäljningsplats för fisk. Ute på ön Skorven som nås via gångbro ligger en lotsplats och en sagolik utsikt över Bottenhavet. 
OrtSundsvall
Juniskärs fiskeläge.
Omskrivet redan på 1580-talet och idag ett av Sundsvalls populäraste bostadsområden. Vacker natur och havsvik i en unik skärgårdsmiljö med gamla sjöbodar, sommarstugor. 
OrtSundsvall
Indalsälvens delta naturreservat.
Där Indalsälven ringlar sig ut i Bottenhavet finns Sveriges största kustdelta. Vandra längs sandbankarna och över två hängbroar för att efter en km nå det populära badet vid Smackgrundet. Rikt fågelliv.
OrtTimrå