Nykvarn


  • Till start: 39,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Nykvarn 
  • Avgift: Nej 
Nykvarn
Stor karta

Lådbilslandet känner många till, men den sörmländska idyllen har mer att erbjuda som ett klassiskt Folkets park eller frossa i bakverk på Taxinge slott.

Nykvarn

Lådbilslandet i Nykvarn känner alla barnfamiljer till, men den sörmländska idyllen har så mycket mer att erbjuda antingen du vill flanera, vandra långt eller frossa i bakverk.
 
Den gamla bruksorten med ett förflutet inom först stål- och sedan pappersindustrin luktar riktigt gott då den sista fabriken lades ner i slutet av 70-talet, men för de allra ljuvligaste dofterna beger du dig till Taxinge slott (buss från Nykvarns centrum mot Finkarby). ”Kakslottet” som det också kallas erbjuder 50-talets bakverk plus en ljuvlig slottspark med Mälarbad.
 
Väljer du istället stadskärnan löper Hälsans stig, en 7 km lång motionsslinga, tvärs igenom på upplysta gång- och cykelvägar. Karta hittar du i kommunhusets reception eller på biblioteket i centrum. Där finns också en broschyr om Täljeleden, om du verkligen vill utnyttja apostlahästarna. 2,3 vandringsmil genom Bårsjöns naturreservat och förbi lämningar från stenåldern tar dig till till Södertälje, där du kan ta pendeltåget tillbaka till Stockholm.
 
Från centrala Stockholm med SL-kort tar det en dryg timme hit, eller så halverar du restiden med reguljärtåg för under hundralappen. Sommartid går även ångbåt från Stockholm via Mariefred till Taxinge slott, men då talar vi om en lååång nostalgitripp – inget för otåliga barn med spring i benen.

Läs mera
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...