Rastaholm vandrarhem och värdshus.


På ön Rastaholme i Mälaren ligger detta värdshus och vandrarhem. Ett naturskönt läge med vatten på alla sidor och med enbart en gångbro till fastlandet.

  • Till start: 24,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Ekerö 
  • Avgift: Nej 


Rastaholm vandrarhem och värdshus.

På Rastaholme, en ö vid Södra Björkfjärden i Mälaren ligger Rastaholms Värdshus och Vandrarhem. Här är du omgiven av vatten på alla sidor och med en gångbro går över till fastlandet. Det natursköna läget med Mälaren direkt inpå knuten ger en lugn och rofylld upplevelse och låter dig njuta av Stockholms natur när den är som bäst. Vandrarhemmet är öppet året om och värdshuset sommartid.

Det finns promenadstråk runt ön, möjlighet till bad och bastu samt grillplats vid strandkanten. Här finns uthyrning av fiske/pimpelspö och cyklar.  För dig som vill komma hit med egen båt har vi en alldeles egen gästhamn. Man bor i seglarstugor eller i nyupprustade vandrarhemslängan, som ligger 100 meter från värdshusbyggnaden där man äter gott med utsikt över Mälaren.

Tel: 08 560 230 70

Läs mera

Länkar

Rastaholm vandrarhem och värdshus.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Ekerö - en natt på Rastaholm och Adelsö runt.
Denna mälarutflykt bjuder på allt från världsarv till ett utsiktstorn med milsvid utsikt. Efter några stopp och en natt på vackert belägna Rastaholm tar man bifärjan till Adelsö och Hovgården.
OrtAdelsö
Bornsjön naturreservat
Bornsjön gav tidigare Stockholmarna sitt dricksvatten. Men nu är sjön fridlyst så man får inte bada men dock vandra runt den 11 km långa naturstigen med 45 infoskyltar.
OrtSödertälje
Svartsjö slott
Ett kungligt jaktslott som blev alkoholistanstalt. Vandra i parken bland vallgravar och lindar. Tårtkaféet har bakverk av bagare med kocklandslagsmeriter. ...
OrtSvartsjö
Bruksort och slott på Färingsö
Färingsö är en av Ekerös öar. Bussturen som går genom den vackra mälarönaturen går via Ekerö Centrum norrut mot Stenhamra. Detta brukssamhälle med kvarvarande stenhuggarby skapades för att kunna ge staden gatsten. Kvar finns även en fantastisk krater i form av det gamla...
OrtEkerö
Norsborgs gård
Förr i tiden var vatten mer en hjälp än ett hinder. Närmsta grannen (man bara räknade andra gods) var således Asknäs gård på Ekerö rakt över sundet. Rofyllt parkområde mot vattnet samt bra promenadvägar österut längs vattnet.
OrtBotkyrka
Ekebyhovs slott.
Slottet är en herrgårdsbyggnad i trä med anor från 1670-talet. Barockträdgården är fantastisk och intill finns den kända boksskogen och en äppelgenbank.  ...
OrtEkerö