Reimersholme runt.


PROMENAD - Den här promenaden tar du på en kafferast eller strosa runt i maklig takt. Ön har en rik alkoholhistoria och här lades grunden till dagens Vin & Sprit. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.

  • Till start: 2,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Stockholm 
  • Avgift: Nej 


Reimersholme runt.
Stor karta
Sevärdhet 1 av 4

Konjakstunnorna

Också ett arv från öns alkoholdränkta historia. Tänk på de här bamsingarna nästa gång du dricker Reimersholmes akvavit!

LO Smiths bränneri

Lars Olsson Smith var en svensk industriman som gick under smeknamnet Brännvinskungen, eftersom han dominerade brännvinsbranschen i Stockholm mot slutet av 1800-talet. Det är honom du kan tacka (eller förbanna) för Absolut rent brännvin. Bränneriet drevs ända fram till och med 1978 och från bryggan ser du, beroende på vart näsan pekar, Gröndal Essingeöarna eller Långholmens västra del. Som du märker är det bostäder där nu.

Anders Reimers väg och malmgård

Både ön och malmgården har fått sina namn efter hattmakaren Anders Reimers som från 1782 arrenderade östra delen av ön och 1784 köpte gården som fanns där sedan tidigare. Reimers var en duktig och omtyckt grosshandlare som hann med att vara både rådman och riksdagsman innan karriären och livet var till ända 1816. Minnesstenen som hans vänner reste över honom 1798 – och som kan läsas än idag – var alltså inte en dödsruna, utan en hyllning i samband med en midsommarfest på malmgården.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Stora Henriksvik - Bellmanmuseet.
Det lilla museet över Bellmans liv, sånger, gestalter, Gustaf III:s Sverige och 1700-talets Stockholm mm är sammanbyggt med kafé och trädgård. Fri entré.
OrtLångholmen
Loopen
En restaurang på pontoner på vattnet. Härligt sydländska palmer och karibien inspirerad meny.
OrtSödermalm
Tantolundens park.
En allt för alla park med härlig kvällssol. Nyligen fick den lilla badplatsen en rejäl tillbyggnad med bryggor och hopptorn. Minigolf och en avstickare till utsiksberget rekommenderas.
OrtSödermalm
4:ans buss från Hornstull till Gärdet. (BETA)
Här korsar man två broar, passerar fyra parker och ser mycket fin arkitektur.
OrtStockholm
Trekantenbadet
Har en stor grässlänt att lägga ut filten på, kanske picknickkorgen också. Det finns en liten sandstrand också. Badet har också en flytbrygga.
OrtGröndal
Smedsuddsbadet
Ett av Stockholm populäraste innerstadsbad – invigt 1973 och idag handikappanpassat. Udden är Kungsholmens sydligaste spets, men på 1700-talet vad det här faktiskt en ö med namnet Marieskär.
OrtKungsholmen