Restaurang 1909 i Sigtuna


Kritikerrosad krog från 1909 med kulinariska smakupplevelser där närproducerat och säsongsbaserat råvaror. Njutbar är även den fantastiska utsikten.

  • Till start: 37,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Sigtuna 
  • Avgift: Nej 


Restaurang 1909

Som namnet antyder har restaurangen funnits sedan 1909. Här bjuds du in på en kulinarisk smakupplevelse, där närproducerat och säsongsbaserat präglar varje rätt. Men kanske är den största aptitretaren den fantastiska utsikten över Mälaren, som kan få vem som helst på fall. Varje fredag och lördag kan man avnjuta Afternoon tea mellan 14-17 i hotellets lounge. År 2008 blev restaurangen, som tillhör Sigtuna stadshotell, utsedd till Årets stjärnskott i White guide.

Tel: 08 592 501 00

Länkar

Restaurang 1909 i Sigtuna
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tant Bruns kaffestuga
Sigtunas mest berömda kafé och traditionellt så det förslår. Här blir man serverad ute i trädgården eller i 1600-tals stugan av "tanter" i bruna klänningar. En upplevelse.
OrtSigtuna
Våfflan
Är både ett café och en hamnkrog på ångbåtsbryggan i Sigtuna. Är det ruggigt ute går grillen varm och renfällar täcker upp golvet för extra mysfaktor. På sommaren flyttar man ut på bryggan.
OrtSigtuna
Gamla Uppsalavägen till Sigtuna och Uppsala.
En mycket vacker bilväg med en hel del att se. Mellan städerna går turen förbi Krusebergs gård för lunch eller middag. Både Sigtuna och Uppsala är städer som spelat en stor roll i Sveriges historia. Sigtuna var Sveriges viktigaste stad tills man beslöt att befästa inloppet...
OrtSigtuna
Östra Mälaren runt norrifrån
Mälaren är Sveriges tredje största sjö och den kan korsas på några få platser. Här åker vi bara halvvägs till Mälarens ände och viker därför av vid Enköping och tar broarna söderut.
OrtSträngnäs
Sigtuna stadspromenad
Inte bara Sveriges äldsta stad utan en pittoresk idyll som är väl värd ett besök. Den som aldrig besökt Sigtuna har verkligen något att se fram emot.
OrtSigtuna
Venngarns slott.
Detta slott från 1670-talet har vaknat ur sin törnrosasömn och restaurerats i 120 tusen timmar. Strosa fritt runt i parken med dess unika terrasser och ekologiska äppelodlingar. Besök slottets insida på egen hand  eller på visning helt gratis. Ät gott i en gamla...
OrtSigtuna