Restaurang Varvet Högmarsö


En resa till hit har allt för en måltidsutflykt. Vacker resa hit via bilfärja. En krog i historisk varvsmiljö med utsikt över farleden. Och verkligen god mat.

  • Till start: 56,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Norrtälje 
  • Avgift: Nej 


Restaurang Varvet

Restaurang Varvet ligger i gamla varvslokaler på ön Högmarsö nära Furusundsviken. Med bil är det betalfärja för 75 kr som går c:a var 30:e minut (se tidtabell). Högmarsö har bara 40 bofasta om vintern men det spritter till här på sommaren med c:a 1000 boende och långt fler som besöker ön.

Krogens läge och omgivning är unik på många sätt. Miljön är till det yttre en osminkad relik av ett varv där fortfarande viss verksamhet bedrivs. Här har man förvandlat det gamla hamnkontoret och delar av varvet till en krog med genuina marina inslag som dykardräkt, ankarkättingar, roderratt osv. En stor uteservering, en liten del under tak samt en gammal pråm tjänstgör som lounge gör att man tillsammans med platserna inomhus kan ta emot många gäster.

Trots det rekommenderas bordsbokning för Restaurang Varvet är populär. Maten är vällagad och servicen är uppmärksam och trevlig. En varierande meny med stort inslag av lokala produkter och för en sjökrog, passande rätter. Två kvällar i veckan har man även uppträdanden. (se hemsidan)

Boka bord: 0176-835 50 

Läs mera
Restaurang Varvet Högmarsö
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Från Furusund till Yxlan och Blidö.
Med Furusund som utgångsläge tar man sig med två bilfärjor ut till Yxlan och Blidö. Här bjuds det på bad, havsutsikt, värdshus lite fornlämningar och massa hembygdsmys.
OrtNorrtälje
Rådmansholmens badplats.
Nästan så långt ut man kan komma med bil ut i havet ligger badet. Långgrund strand och brygga eller solklippor med rastplatser. Kan detta bli sommarens badupplevelse?
OrtBlidö
En heldag till några roslagspärlor.
Morgon fika i Penningby slottspark, lunch på Högmarsö sjökrog i gammal varvsmiljö och glassfika i historiska Furusund. En dagstur till några Roslagspärlor.
OrtNorrtälje
Penningby slott och Furusund.
Det här är en mycket vacker bussfärd genom Roslagen som inleder med ett besök på ett riktigt gammalt slott där man med fördel kan äta medhavd fika eller mat. Därefter går färden vidare till Furusund där både Strindberg och Astrid Lindgren bott. Sista stoppet, Köpmanholm, är på...
OrtNorrtälje
Östra Lagnö
En av få platser i länet med öppet hav som nås med bil (färja). Här bedrivs bete och slåtter på gammalt vis. Vid Brännholmen bad med milsvid utsikt.
OrtÖstra Lagnö
Norrtälje - Hälsans stig
Hälsans stig i Norrtälje tar dig runt staden och visar upp dess bästa natur och sevärdheter. Flera bra rastplatser finns längs turen.
OrtNorrtälje