Rögrund


  • Till start: 34,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Värmdö 
  • Avgift: Nej 
Laddar..
Stor karta

En liten och mysig ö med så mycket att se, bland annat ett utsiktstorn och en barnhinderbana. Man tar sig runt hela ön på en knapp timme. Grundets vandrarhem och servering är öns centrum. Känt är även sjömärket krokodilen.

Sevärdhet 1 av 6

Rögrund

Nära farleden mellan Dalarö och Stavsnäs där Jungfrufjärden möter Nämdöfjärden ligger Rögrund med vandrarhem och restaurang. Ön är känd för förbipasserande för den gjutna krokodilen på södra delen av ön.

Vandrarhemmet och sjökrogen Grundet ligger uppe på klippan och har perfekt utsikt över solnedgången över fjärden. Ett utsiktstorn nära vandrarhemmet och en utsiksplats rakt över ön ger den mest kräsne utsiktsälskaren sitt lystmäte.

Det är aldrig speciellt många personer samtidigt på denna ö så det blir lite familjär stämning. 

Utsiktstornet

Från det här utsiktstornet ser man åt alla väderstreck men främst mot Nämndö- och Jungfrufjärden. Stannar man över natten så är solnedgången bäst härifrån.

Grundets vandrarhem

Grundet vandrarhem har en u-formad huvudbyggnad med rum, kök och allrum som ligger på klippan ovanför havet ett stenkast från ångbåtsbryggan. Stugor att hyra finns även för dem som vill vara lite enskilda. Duschar och toaletter i separata byggnader och badtunna samt bastu kan bokas. Färdigställda grillplatser finns i anslutning.

Länkar

Grundet

Äta middag i solnedgång eller lunch bland båtfolk och vandrarhemsgäster.

Bredvid den lilla gästhamnen ligger Grundet servering där man kan äta ute på klippan eller bryggan eller inne i de mysiga lokalerna. Man fokuserar på att hitta lokala leverantörer där köttet kommer från närliggande Nämdö.

Öppettider 2015

23 juni och stänger för säsongen 17 augusti.

12:00-16:00 Lunchservering
16:00-17:30 Baren är öppen
17:30-21:00 Middag med bordsbokning. Ring 08-571 56 110 för att boka bord.

Länkar

Krokodilen

Ett riktmärke för den som passerar Rögrund sedan 1931 då den gjöts av farfar Christiansen. Barn tycker det är kul att klättra på den och har den stått på klippan i över 80 år så lär den hålla.

Utsiktsplats östra

Här ser man soluppgången om man är morgonpigg. Man tar sig hit längs en skyltad stig och tar sig igenom lumming ängsmark innan havet öppnar upp sig med utsikt mot öarna Mörtö och Uvön. 

Perfekt plats för en liten picknick för här finns rastplats med bord och bänkar.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...