Runt Lappkärrsberget och Universitetet


PROMENAD. En varierande promenad genom skog, förbi vatten och genom Universitetets Campus och flera vackra byggnader. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.

  • Till start: 3,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Djurgården 
  • Avgift: Ja 


Runt Lappkärrsberget och Universitetet
Stor karta
Sevärdhet 1 av 5

Skafferiet

Skafferiet är inrymt i en gammal Dragonlada som ursprungligen låg på Dragongården (nuvarande Kinesiska ambassadens område) och flyttades 1987 till Stora Skuggan.

Fågelvägen är det nära stan men känslan är att vara ute på landet. Vill man snabbt komma bort från storstadsjäkten är Skafferiet perfekt. På sommaren sitter man under ekarna eller på terrassen runt om huset. På vintern sitter man inne på ovanvåningen och då bjuds det på hembakad kaka och varm choklad med grädde.

Tel: 08 - 15 77 90

Länkar

Stora skuggans 4H-gård

Stora Skuggans 4H-gård är en stadsnära bondgård belägen i Ekoparken på Norra Djurgården. Här finns getter, får, höns, katter och hästar. Under helgerna är gården öppen för allmänheten och erbjuder då turer med häst och vagn. Det finns också möjlighet att boka in guidade turer för lite större grupper samt att Stora Skuggan ordnar barnkalas och andra events.

Ekhagens strandbad

Nedanför Lappkärrsberget ligger Lappisbadet eller Ekhagens badplats. Här kan man välja bad från klippor eller strand. Bekvämligheter saknas genomgående men det är ändå ett mycket poppis bad.

Rastplats vid Ekhagens båtklubb.

En rastplats rätt och slätt med rejäla bänkar. Sitt och beskåda sjölivet i båtklubben eller ute på Lilla Värtan.

Naturhistoriska Riksmuseet med Cosmonova

Nyfiken på en upptäcksresa från jordens inre till yttre rymden. ”4 1/-2 miljarder år” , utställning om Jordens utveckling och ”Den mänskliga resan” som är 7 miljoner års utveckling av människan. Två exempel som verkligen visar på det helhetsgrepp detta museum gör så mästerligt.

Annars kanske utställningen Djur i Sverige är den man förknippar med museets starkaste samlingar. För samlat har man gjort i 300 år av både växter och djur där man på senare år byggt in interaktivitet så att man lär sig på ett stimulerande sätt. Till detta läggs en rad tillfälliga utställningar som ofta är värda besöket i sig.

Den fantastiska Omnimaxbiografen Cosmonova som visar världens största filmformat har bjudit på många hisnande upplevelser. Nu finns även Digital 3D där specialglasögon måste användas.

Fri entré till museet. Cosmonova 

Växel och öppettider 08-519 540 00
Biljetter Cosmonova: 08-519 551 30
Adress: Frescativägen 40  Stockholm

Läs mera
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Bockholmen hav och restaurang.
Grosshandlarvillan, med utsikt över Stocksundet och Edsviken, har blivit populär krog för nära och ditresta. Åretruntöppet men sväller rejält på sommaren.
OrtSolna
Konditori Vasaslätten.
Det pittoreska grönmålade caféet beläget i Hagaparken är endast öppet vid vackert väder och tar inte kort. Inga halvfabrikat utan allt är lagat och bakat här.
OrtHaga
Stora Pelousen Hagaparken
Denna pelous – som lämpligt nog betyder gräsmatta på franska – är perfekt för kubbspel, picknick och sol. Uppe från koppartälten är utsikten vackrast.
OrtHaga
Fjärilshusets café
Ett café i Stockholms tropiska regnskog med fika eller lättare lunch. Exotiska växter och fjärilar men nu även hajar! Uteservering sommartid i trädgården.
OrtHaga
Fjärilshuset Haga
Alltid 25 grader varmt. I Fjärilshuset inte bara värmer du dig utan ser de 700 fjärilarna i sin naturliga tropiska miljö. Nu även akvarium med hajar!
OrtHaga
Koppartälten i Haga
I koppartälten från sent 1700-tal finns museum och en restaurang, men man kan även fika i denna magnifika miljö. Personalen bakar och lagar allt själva.
OrtHaga