Sibbarpstranden


Ett mycket populärt bad i Limhamn söder om Malmö med gräsytor och sandstrand. Härifrån har man även en bra vy över Öresundsbron.

  • Till start: 519,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Malmö 
  • Avgift: Nej 


Sibbarpstranden

Sibbarps strand ligger söder om Ribersborgsstranden och inte särskilt långt från Öresundsbrons fäste.

Sibbarpsstranden är en varierad och stor strand, med camping, kallbadhus, badbryggor och stora ytor för picknick, både i solen och i skuggan. Vill du bada finns möjlighet att gå i från vatten och hoppa från bryggor. Till höger om Sibbarps kallbadhus, närmast Malmö, finns en mindre strandstrand med skyddade stenar i vattnet. Den här stranden är grund och är lämplig för de mindre barnen. Till vänster om kallbadhuset, närmast Öresundsbron, finns flera badbryggor och stora gräsmattor att ha picknick på.

Campingplatsen ligger lite närmre Öresundsbro fästet. Här finns både servering och en minigolfbana. I närheten av campingplatsen finns även en större vik "barnviken". " Barnviken har dessvärre haft dålig vattenkvalitet i flera år, så vi avråder från bad där.

Självklart finns det också toaletter på Sibbarp.

Grillplatser för många
På Sibbarp finns det grillplattor och tio stycken grillytor med sand, avsedda för engångsgrillar. Dessa "sandöar" är hela 2,40 m i diameter. Här kan man sitta många och grilla.

Sibbarps historia
Stadsträdgårdsmästare Åke Steen genomförde Sibbarps badpark enligt Erik Welins och Erik Bülow-Hübes planer från 1946. Detta var ursprungligen en jättelik avstjälpningsplats med stenar från cementindustrin och den förvandlades efterhand till ett populärt rekreationsområde.

Buss, cykel och andra transporter
Det går bra att åka buss och cykla till Sibbarp. Tar du bilen så finns det två parkeringsplatser i anslutning till badplatsen. En av parkeringsplatserna når du via Strandgatan och den andra ligger beläggen vid "barnviken", som finns vid campingplatsen.

Text: Malmö stad

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Öresundsbrons utsiktsplats...
Här kommer man bron närmast och vandrar man längs stranden kan man fotografera bron från alla möjliga vinklar. Fin strand med badbrygga och rastplats. 
OrtMalmö
Längs Söderslätts kust...
Rundtur som utgår från Malmö och följer kustvägen via Trelleborg till Ystad.
OrtMalmö
Fiskehoddorna.
Här kan man handla färsk fisk och skaldjur från lokala fiskare. Upplev folklivet när kommersen är igång eller se de fina fiskebåtarna som halvt musealt ligger förtöjda intill.
OrtMalmö
Klagshamn.
Klagshamn och Klagshamns udde har en småbåtshamn, ett naturreservat och ett strand- och bryggbad. Här finns även en fiskehamn där man kan köpa och äta fisk.
OrtMalmö
Malmöhus och Malmö museer...
Här får man sitt lystmäte av Skånes historia i detta gamla och väl bevarade renässansslottet. Här finns även akvarium, utställning om natur och geologi samt teknik och sjöfart. Komplett samling museer.
OrtMalmö
Malmö
En stad vars pulserande uteliv dragit internationella blickar till sig och ses som en given avstickare för besökare till Köpenhamn! Parker, stadens historiska centrum, en rad stadsdelar som blommat upp och nya Västra hamnen med Turning torso. Badstrand mitt i stan.
OrtMalmö