Malmö söderut från Västra hamnen till Klagshamn...


  • Till start: 513,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Malmö 
  • Avgift: Nej 
Laddar..
Visa på karta

En biltur längs sundet som med fördel kan tas med cykel. Med start inom blickfånget för Turning Torso går resan ned till nästa landmärke, Öresundsbron. Flera härliga stopp på vägen.

Sevärdhet 1 av 6

Västra Hamnen

Västra hamnen är en konstruerad stadsdel bestående av utfyllnader i vattnet norr om den ursprungliga strandlinjen. Detta har man gjort sedan 1770-talet då Inre hamnen utvidgades åt norr och väster.

Kockums varv låg här på 1870-talet. Stadens tidigare landmärke Kockumskranen stod här men såldes till Sydkorea och blev ersatt som landmärke av Turning Torso.

Här har det legat en Saab-fabrik under några få år på mitten av 1980-talet men senare flyttade Malmömässan hit. Det var där som den kanske mest omtalade bomässan, Bo01 höll till. Den blev startskottet för hela stadsdelens omdaning.  Många arkitekter var inblandade vilket gav en mångfald och en småbåtshamn byggdes också.

På Universitetsholmen ligger bland annat Malmö högskola och Lärarhögskolans nya hus. Det som mest drar folk är strandpromenaden och utsiktsplattformen där man även byggt Scaniabadet.

Läs mera

Ribersborgsstranden

Ett stort och härligt bad med friluftsområde där du både ser Öresundsbron och Turning Torso. Bäst sommartid men malmöborna lockas hit hela året för promenader och umgänge. 

Trots att det är en två kilometer lång sandstrand med skyddande dyner och en ännu större gräsmatta så kan det bli fullt här på detta omåttligt populära bad. Det är långgrunt här men flera bryggor gör det lätt att också komma ut på djupare vatten.  Duschar, toaletter, kiosker och restauranger.

Det finns ett kallbadhus och det var tack vare ett sådant det började badas här 1899 då ett nytt kallbadhus invigdes och fick namn efter stadsdelen Ribersborg. En storm förstörde dock hela anläggningen 1902 och det fick byggas upp på nytt. Sedan 2009 är det helt nyrenoverat med vedbastu, spa, massage, café och restaurang.

Läs mera

Gamla Limhamn

Sibbarp

Öresundsbrons utsiktsplats

Klagshamn

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...