Södra Väddö


En härlig rundtur på Väddö i norra Stockholms län. Till Väddö tar det en dryg timme från Stockholm och turen med stopp tar några timmar. Öppet hav, kulturupplevelser och svindlande vyer.

  • Till start: 85,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Väddö 
  • Avgift: Nej 


Södra Väddö
Stor karta
Sevärdhet 1 av 5

Sennebyhaken och strandbadet

Knappkarlsson krog & kafé.

Det lilla båthuset heter Knapp-Karlsson är en härlig sommarkrog. Denna krog är öppen både för lunch och middag på sommaren. Som extra bonus har man musikuppträdanden.

Bredvid finns även en liten badstrand och i samband med besök bör man ta sig till utisiktstornet nån kilometer söderut. OBS! Utsiktstornet har varit mycket slitet senaste åren. Fråga personalen om dess skick.

Tel: 0176-933 83
Barnens Ö Centralbryggan, Väddö

Länkar

Malaise udde

Att ta sig hit inbegriper en del promenerande. Vägen sista biten innan en bom är farbar men betecknad Enskild väg. Platsen är enormt vacker med mycket speciella bergformationer.

Udden har fått sitt namn efter makarna Malaise. René Malaise som forskade om insekter uppfann även en fälla för insekter kallad Malaisefälla.

Enorma klipphällar där  flera är vattenfyllda gölar som får visst vattenutbyte från havet. Några av dem blir som naturliga pooler där vattnet kan bli riktigt varmt och är ett populärt barnbad.

Udden tillhör Naturhistoriska riksmuseet och man utövar forskning här ute.

Läs mera

Björkö-Arholma sjöfartsmuseum

Länkar

Marumsbadet

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Väddö gårdsmejeri och kosafari
Fika eller handla lokalproducerat. Bonden tar med er på kosafari i hagen sommartid, på traktor eller vagn och berättar om djuren och livet på bondgården.
OrtVäddö
Väddö - övernattning i Grisslehamn och utflykt till Singö
Från brofästet vid Älmsta och norrut på Väddö. Först kanske fika och handla på Väddö Gårdsmejeri. Sen vidare till östkustpärlan Grisslehamn med övernattning på Hotell Havsbaden eller Pensionat Solgården. Dan därpå "broar" man ut till Singö.
OrtVäddö
Väddö - söderut mot Simpnäs brygga.
En härligt mysig tur förbi "brunna grannbaracker" på Barnens ö, en av länets mest unika byar Kista samt vackra Simpnäs med fik och utsikt i världsklass men även 20 minuters båttur från fantastiska Arholma.
OrtVäddö
Väddö norra - med Grisslehamn och Singö
Detta är en toppenmysig bilresa från Älmsta och norrut på Väddö. Först kanske fika och handla på Väddö Gårdsmejeri och sen väntar en av östkustens pärlor Grisslehamn innan man "broar" ut till Singö.
OrtVäddö
Barnens Ö krog & scen.
Krog och kafé öppen både för lunch och middag på sommaren. Trots att man har uteservering är det till det gamla båthuset man bör söka sig för mest unik upplevelse.
OrtVäddö
Albert Engströms ateljé
Utsikten ut mot havet från den här byggnaden ute vid havet i Grisslehamn är enastående. Albert Engström museet är öppet på sommarhalvåret. När det är stängt går man med fördel ut till hans ateljé och tittar på den besynnerliga byggnadens form och färgsättning placerad rakt på...
OrtGrisslehamn