Svartsö


En av de större öarna i Stockholms skärgård som nås med fyra bryggor. Vandra eller hyr en cykel för att ta dig runt den åtta kilometer långa ön. Krogen på ön är populär för båtfolket och ligger bara två hundra meter från Ahlsvik som är huvudbryggan.

  • Till start: 35,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Värmdö 
  • Avgift: Nej 


Sevärdheter under turen

1. Svartsö 2. Svartsö krog
Svartsö
Stor karta
Sevärdhet 1 av 2

Svartsö

En av de större öarna i Stockholms skärgård som nås med fyra bryggor. Vandra eller hyr en cykel för att ta dig runt den åtta kilometer långa ön. Krogen på ön är populär för båtfolket och ligger bara två hundra meter från Ahlsvik som är huvudbryggan.  Ön är perfekt för cykel och den hyr man direkt vid bryggan i Alsvik. Vandra gör man också bra och då kan man ta en västlig eller östlig rundvandring.

Handla:
En lanthandel som utmärkts till ”bästa skärgårdsbutik” av Skärgårdssmak är ett perfekt ställe att proviantera lokalt och gynna
 
Äta:
Svartsö Krog med egen brygga nära Alsviks ångbåtsbrygga. Hemsida

 
Bo:
- Svartsö sjöbodar direkt vid hamnen i Alsvik. Hemsida.
- Tälta över hela ön.
 
Sevärt:
- Träskö kvarn
- Alsviks bygdegård
 
Resa hit:
- Waxholmbolaget och Cinderellabåtarna går från Stockholm via Vaxholm och tar ca 2 timmar.
- Åker du från Vaxholm tar båtresan ca 1 timme och biljetten blir lite billigare.

Läs mera

Svartsö krog

Denna sommaröppna krog drar till sig sjöfolk med egen båt och för dem finns egen brygga. Med Waxholmsbolaget är det en dryg timmes båt från Vaxholm till ångbåtsbryggan vid Alsvik. Precis vid bryggan, 200 m från krogen, kan man även hyra cykel och kanske ta en tur innan maten. 

Den kritikerrosade krogen har en inredning som mixar rustika skärgårdsinslag med modern armatur, fotokonst och detaljer. Det rustika trägolvet och draperingarna i taket ger en inramning av gammal sjöfart.

Stor veranda med många platser.

Man tar de mesta råvarorna från närområdet som t ex torsk från Möja.

Tel : 0739-339367 / 0708-964300

Länkar

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Svartsö krog
Denna sommaröppna krog drar till sig sjöfolk med egen båt och för dem finns egen brygga. Med Waxholmsbolaget är det en dryg timmes båt från Vaxholm till ångbåtsbryggan vid Alsvik där man kan hyra cykel och ta en tur innan maten.
OrtVärmdö
Gällnö bar
En jättefräsch krog med egen brygga för gästande båtar.  Ligger vid handelsboden inte långt från vandrarhemmet och c:a en km från ångbåtsbryggan.
OrtVärmdö
Gällnö
Det drivs fortfarande jordbruk i liten skala på ön som varit bebodd sedan Gustav Vasas dagar. Det finns ett vandrarhem, men där ska man vara beredd på att leva livet ”the old style”. Du får pumpa ditt eget vatten och klara dig med torrdass.  För cirka 200 kronor kan man...
OrtGällnö
Ingmarsö
Ingmarsö ligger på gränsen till ytterskärgården med relativt många (100) åretruntboende. Vid Ingmarsö södra brygga ligger en liten by med restaurang och affär och med cykel, gående, kajak eller roddbåt tar man sig runt ön.
OrtÖsteråker
Ingmarsö krog & brygga.
En prisvärd krog en timmes båtfärd från Vaxholm ifall du prickar in rätt tur utan byten. Båtfärden hit är jättemysig och Ingmarsö kan man med fördel promenera runt.
OrtIngmarsö
Grinda Wärdshus
Flertalet gånger har man fått titeln ”Skärgårdens bästa krog” och service, miljö och mat håller toppklass. Många besöker Grinda enbart för värdshuset som är åretruntöppet. Byggnaden är en mäktig jugendvilla från 1906 med utsikt över Saxarfjärden.
OrtVärmdö