Ingmarsö krog & brygga.


En prisvärd krog en timmes båtfärd från Vaxholm ifall du prickar in rätt tur utan byten. Båtfärden hit är jättemysig och Ingmarsö kan man med fördel promenera runt.

  • Till start: 41,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Ingmarsö 
  • Avgift: Nej 


Ingmarsö krog & brygga

Precis vid ångbåtsbryggan på Ingmarsö ligger krogen. En rejäl uteservering på brygga med gästbåtar. Här samsas flakmoppar med cyklar. Runt i kring krogen finns ett varv.

Maten här är jättegod och visst och tar man betalt när rätter kan heta Soppa på Ingmarsönässlor eller Torsk från Sven-Bertil då måste man ju passa på. Men här serveras alltid en Husman för en mindre slant.

Ingmarsö byväg 2, Ingmarsö

Tel: 08-542 46 800

Ingmarsö krog & brygga.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


STF Stora Kalholmen
Stockholms skärgårds första vandrarhem ligger på Stora Kalholmen. Byggnaden är det enda huset på ön och uppfördes som sommarhus år 1914. Idag är det ett vandrarhem för skärgårdsluffare som vill ha stillhet och enskildhet.
OrtVärmdö
Finnhamn runt
Finnhamn är ett av de populärare resmålen med skärgårdsbåt. Vandringen går från ångbåtsbryggan inåt ön och bland annat förbi en av skärgårdens vackraste naturhamnar.
OrtFinnhamn
Finnhamn
Finnhamn är samlingsnamnet på en ögrupp bestående av Stora Jolpan, Lilla Jolpan samt Idholmen. Namnet kommer av de finska fraktskutorna som lade till innan de gick in mot Stockholm. Här finns mycket att se, bra bad- och vandringsmöjligheter och här blandas alla typer av...
OrtÖsteråker
Svartsö krog
Denna sommaröppna krog drar till sig sjöfolk med egen båt och för dem finns egen brygga. Med Waxholmsbolaget är det en dryg timmes båt från Vaxholm till ångbåtsbryggan vid Alsvik där man kan hyra cykel och ta en tur innan maten.
OrtVärmdö
STF Gällnö
På Gällnö råder tystnaden. Den gamla, genuina skärgårdsbebyggelsen är välbevarad. Trots lugnet har både danskar och ryssar härjat här ute. En välbevarad ryssugn påminner om denna plundringstid på 1700-talet.
OrtVärmdö
Wikströms fisk Möja
Här kan vi prata familjerestaurang. Det är pappa Rune som fiskar all fisk och mamma Inga-Lill och dottern Stina som tillagar och serverar. Wikströms är en av skärgårdens bästa och är väldigt populär, så boka bord innan.
OrtVärmdö