Ingmarsö


  • Till start: 41,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Österåker 
  • Avgift: Nej 


Ingmarsö

Ingmarsö ligger på gränsen till ytterskärgården med relativt många (100) åretruntboende. Vid Ingmarsö södra brygga ligger en liten by med restaurang och affär och med cykel, gående, kajak eller roddbåt tar man sig runt ön.

Vandra:
Från södra bryggan går båtluffarleden över Kålgårdsön.
Till Brottö kulturreservat som nås med fin promenadväg västerut från södra bryggan.

Bad:
Finns vid norra bryggan c:a 1500 m från södra bryggan.

Hyra:
Cyklar, roddbåtar, kajaker 59.46510, 18.75922.

Handla:
Ingmarsö livs

Äta:
Ingmarsö stekhus och brygga vid södra bryggan. Prisvärt och vällagat med stor uteservering och brygga för båtgäster. http://www.ingmarsokrog.se/

Bo:
Norrgården är ett gammalt skärgårdshemman som har två boningshus från 1835 och 1920 med Bed & breakfast.
Hemsida

Ta sig hit:
Waxholmsbolaget året runt från Stockholm. Från Boda som nås med buss från Slussen när isen ligger vintertid.

Läs mera
Ingmarsö
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Finnhamns Café & Krog
En av skärgårdens bästa krogar med ett underbart läge vid Husaröleden och en stor uteservering med veranda direkt på berget. Den som stannar över natten kan uppleva uteserveringen i fotogenlampors sken.
OrtNorrtälje
Finnhamn
Finnhamn är samlingsnamnet på en ögrupp bestående av Stora Jolpan, Lilla Jolpan samt Idholmen. Namnet kommer av de finska fraktskutorna som lade till innan de gick in mot Stockholm. Här finns mycket att se, bra bad- och vandringsmöjligheter och här blandas alla typer av...
OrtÖsteråker
Svartsö krog
Denna sommaröppna krog drar till sig sjöfolk med egen båt och för dem finns egen brygga. Med Waxholmsbolaget är det en dryg timmes båt från Vaxholm till ångbåtsbryggan vid Alsvik där man kan hyra cykel och ta en tur innan maten.
OrtVärmdö
Svartsö
En av de större öarna i Stockholms skärgård som nås med fyra bryggor. Vandra eller hyr en cykel för att ta dig runt den åtta kilometer långa ön. Krogen på ön är populär för båtfolket och ligger bara två hundra meter från Ahlsvik som är huvudbryggan.
OrtVärmdö
STF Gällnö
På Gällnö råder tystnaden. Den gamla, genuina skärgårdsbebyggelsen är välbevarad. Trots lugnet har både danskar och ryssar härjat här ute. En välbevarad ryssugn påminner om denna plundringstid på 1700-talet.
OrtVärmdö
Gällnö bar
En jättefräsch krog med egen brygga för gästande båtar.  Ligger vid handelsboden inte långt från vandrarhemmet och c:a en km från ångbåtsbryggan.
OrtVärmdö