Finnhamn runt


Finnhamn är ett av de populärare resmålen med skärgårdsbåt. Vandringen går från ångbåtsbryggan inåt ön och bland annat förbi en av skärgårdens vackraste naturhamnar.

  • Till start: 46,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Finnhamn 
  • Avgift: Nej 


Finnhamn runt
Stor karta
Sevärdhet 1 av 7

Finnhamns Café & Krog

En av skärgårdens bästa krogar. Öppet sommarhalvåret i varierande grad men varje dag i juli. Man har ett underbart läge vid Husaröleden och en stor uteservering med veranda direkt på berget. Här är det uppträdande då och då men det är alltid nåt "skådespel" på gång. Antingen kan man "bara vara" runt nära krogen under vistelsen eller kan man ta sig runt fantastiska Finnhamn med massor att se och göra. Den som stannar över natten kan uppleva uteserveringen i fotogenlampors sken.

För bordsbeställning eller fråga om underhållning ring 08-542 464 04.

Länkar

Lanthandel med affär och kafé.

Den här lilla butiken ett stenkast från ångbåtsbryggan har det allra väsentligaste och givetvis glass, bullar och kaffe. Grönsakerna, fisk och ägg levereras ofta från öarna omkring. Vissa varor anpassade för de tältande, så har du med spritköket så är det bara att brassa på Chili con carne men även mycket annat för egen picknick.

Sommarbutiken är öppen alla dagar juni, juli och augusti. I början av juni och slutet av augusti kan öppettiderna variera.
Tel 08-542 462 07

Finnhamns vandrarhem Utsikten

På Finnhamn kan du promenera och njut av naturen, fiska från bryggor och klippor, bada bastu, åka båt eller bara njuta av att vara ett med naturen. På ön finns ingen privat bebyggelse och chansen är stor att du hittar ditt eget smultronställe.
 
Vandrarhemmet på Finnhamn var ursprungligen ett sommarnöje för kolhandlare Rönström och byggdes år 1915. Men sedan 40-talet har huset använts som pensionat, kursgård och vandrarhem. Vandrarhemmet är öppet året runt och alla årstider har sin charm. Krogen är helgöppen från Påsk till Allhelgonahelgen.
Boka: 08-542 462 12  info@finnhamn.se

Rastplast vid Paradiset Djupfladen

Här kan man sitta och njuta av utsikten och båtlivet till en av skärgårdens populäraste naturhamnar. I folkmun kallat Paradiset men vattnet heter Djupfladen. Tar man en avstickare till klipporna ovanför båtarna så är solnedgången magnifik sommartid.

Idholmens gårdsbutik

Detta jordbruk återupptogs 1999. Här odlas ekologiska grönsaker och blommor i trädgårdslanden och ett hundratal höns som värper KRAV-ägg. Här finns en avelsbesättning med Aberdeen Anguskor som trivs på magrare marker som finn i skärgården och sommartid även grisar.

Gårdsbutiken har öppet helgdagar under  vår, försommar och höst. I skördetid har vi öppet varje dag mellan kl. 15.00-17.00. De som önskar kan boka en visning av gården idholmen@finnhamn.se
Tel: 08 - 542 462 42

Badplats Idholmen

En jättemysig liten badplats med bänkar och bord för picnic.

Roddbåten för båtluffarleden Finnhamn

Båtluffarleden i norra skärgården kompletteras av vägar och stigar och ibland en passage med roddbåt som här på Idholmen.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Finnhamn runt
Finnhamn är ett av de populärare resmålen med skärgårdsbåt. Vandringen går från ångbåtsbryggan inåt ön och bland annat förbi en av skärgårdens vackraste naturhamnar.
OrtFinnhamn
STF Stora Kalholmen
Stockholms skärgårds första vandrarhem ligger på Stora Kalholmen. Byggnaden är det enda huset på ön och uppfördes som sommarhus år 1914. Idag är det ett vandrarhem för skärgårdsluffare som vill ha stillhet och enskildhet.
OrtVärmdö
Ingmarsö krog & brygga.
En prisvärd krog en timmes båtfärd från Vaxholm ifall du prickar in rätt tur utan byten. Båtfärden hit är jättemysig och Ingmarsö kan man med fördel promenera runt.
OrtIngmarsö
Östra Lagnö naturreservat
I norr skjuter Brännholmens vackra slipade hällar ut i havet. Från badplatsen (som har zebrarandiga klippor) har du en fantastisk utsikt över Svartlögafjärden och vågorna på havet. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtÖsteråker
STF Möja
Möja är en av de större öarna i Stockholms Skärgård. Hit åker du för att uppleva levande skärgårdsmiljö. Här sysselsätter fiske och jordbruk fortfarande några av de bofasta.
OrtVärmdö
Pärlan på Möja
Ligger ett kastspökast från Bergs brygga. Här sitter man på verandor och balkonger på längden och tvären eller inomhus i rustika lokaler Nyfångad fisk och grillrätter eller skärgårdstapas. Kvällstid bar och musikunderhållning.
OrtMöja