Finnhamn runt


Finnhamn är ett av de populärare resmålen med skärgårdsbåt. Vandringen går från ångbåtsbryggan inåt ön och bland annat förbi en av skärgårdens vackraste naturhamnar.

  • Till start: 46,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Finnhamn 
  • Avgift: Nej 


Finnhamn runt
Stor karta
Sevärdhet 1 av 7

Finnhamns Café & Krog

En av skärgårdens bästa krogar. Öppet sommarhalvåret i varierande grad men varje dag i juli. Man har ett underbart läge vid Husaröleden och en stor uteservering med veranda direkt på berget. Här är det uppträdande då och då men det är alltid nåt "skådespel" på gång. Antingen kan man "bara vara" runt nära krogen under vistelsen eller kan man ta sig runt fantastiska Finnhamn med massor att se och göra. Den som stannar över natten kan uppleva uteserveringen i fotogenlampors sken.

För bordsbeställning eller fråga om underhållning ring 08-542 464 04.

Länkar

Lanthandel med affär och kafé.

Den här lilla butiken ett stenkast från ångbåtsbryggan har det allra väsentligaste och givetvis glass, bullar och kaffe. Grönsakerna, fisk och ägg levereras ofta från öarna omkring. Vissa varor anpassade för de tältande, så har du med spritköket så är det bara att brassa på Chili con carne men även mycket annat för egen picknick.

Sommarbutiken är öppen alla dagar juni, juli och augusti. I början av juni och slutet av augusti kan öppettiderna variera.
Tel 08-542 462 07

Finnhamns vandrarhem Utsikten

På Finnhamn kan du promenera och njut av naturen, fiska från bryggor och klippor, bada bastu, åka båt eller bara njuta av att vara ett med naturen. På ön finns ingen privat bebyggelse och chansen är stor att du hittar ditt eget smultronställe.
 
Vandrarhemmet på Finnhamn var ursprungligen ett sommarnöje för kolhandlare Rönström och byggdes år 1915. Men sedan 40-talet har huset använts som pensionat, kursgård och vandrarhem. Vandrarhemmet är öppet året runt och alla årstider har sin charm. Krogen är helgöppen från Påsk till Allhelgonahelgen.
Boka: 08-542 462 12  info@finnhamn.se

Rastplast vid Paradiset Djupfladen

Här kan man sitta och njuta av utsikten och båtlivet till en av skärgårdens populäraste naturhamnar. I folkmun kallat Paradiset men vattnet heter Djupfladen. Tar man en avstickare till klipporna ovanför båtarna så är solnedgången magnifik sommartid.

Idholmens gårdsbutik

Detta jordbruk återupptogs 1999. Här odlas ekologiska grönsaker och blommor i trädgårdslanden och ett hundratal höns som värper KRAV-ägg. Här finns en avelsbesättning med Aberdeen Anguskor som trivs på magrare marker som finn i skärgården och sommartid även grisar.

Gårdsbutiken har öppet helgdagar under  vår, försommar och höst. I skördetid har vi öppet varje dag mellan kl. 15.00-17.00. De som önskar kan boka en visning av gården idholmen@finnhamn.se
Tel: 08 - 542 462 42

Badplats Idholmen

En jättemysig liten badplats med bänkar och bord för picnic.

Roddbåten för båtluffarleden Finnhamn

Båtluffarleden i norra skärgården kompletteras av vägar och stigar och ibland en passage med roddbåt som här på Idholmen.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Finnhamns Café & Krog
En av skärgårdens bästa krogar med ett underbart läge vid Husaröleden och en stor uteservering med veranda direkt på berget. Den som stannar över natten kan uppleva uteserveringen i fotogenlampors sken.
OrtNorrtälje
Finnhamn
Finnhamn är samlingsnamnet på en ögrupp bestående av Stora Jolpan, Lilla Jolpan samt Idholmen. Namnet kommer av de finska fraktskutorna som lade till innan de gick in mot Stockholm. Här finns mycket att se, bra bad- och vandringsmöjligheter och här blandas alla typer av...
OrtÖsteråker
Ingmarsö
Ingmarsö ligger på gränsen till ytterskärgården med relativt många (100) åretruntboende. Vid Ingmarsö södra brygga ligger en liten by med restaurang och affär och med cykel, gående, kajak eller roddbåt tar man sig runt ön.
OrtÖsteråker
Östra Lagnö naturreservat
I norr skjuter Brännholmens vackra slipade hällar ut i havet. Från badplatsen (som har zebrarandiga klippor) har du en fantastisk utsikt över Svartlögafjärden och vågorna på havet. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtÖsteråker
Wikströms fisk Möja
Här kan vi prata familjerestaurang. Det är pappa Rune som fiskar all fisk och mamma Inga-Lill och dottern Stina som tillagar och serverar. Wikströms är en av skärgårdens bästa och är väldigt populär, så boka bord innan.
OrtVärmdö
STF Möja
Möja är en av de större öarna i Stockholms Skärgård. Hit åker du för att uppleva levande skärgårdsmiljö. Här sysselsätter fiske och jordbruk fortfarande några av de bofasta.
OrtVärmdö