Vinterviken och Ekensberg.


  • Till start: 4,2 Km 
  • Längd: 4,4 km 
  • Stopp:
  • Ort: Hägersten 
  • Avgift: Nej 
Vinterviken och Ekensberg.
Stor karta

En promenad längs vattnet i natursköna Vinterviken och vid Nobels gamla dynamitfabriker. Här ges tid att fika, filosofera, strosa och drömma sig bort.

Sevärdhet 1 av 4

Ekensberg

Kvartersnamn som Flytdockan och Bottenstocken avslöjar områdets historia som båtvarv, men det är bara det före detta värdshuset vid Gröndalsvägen (idag bostadshus) som finns kvar från den tiden. Samt det 392 kg tunga stockankaret i slutet av samma gata, som bärgades ur Mörtviken 1998.

Vinterviken

1974 blev Stockholms stad ägare till hela Vintervikenområdet, en stor upprustning iordningställdes i början av 90-talet med koloniträdgårdar och härliga promenadstråk med sittplatser efter arkitekten Torbjörn Anderssons planer.
Läs mera

Wintervikens café fd Alfred Nobels fabrik.

Detta café och lunchrestaurang präglas av ägaren, mästerkocken Markus Aujalays, höga kvalitetskrav. Allt bakas och lagas från grunden. Här finns gott om plats både ute och inne. Kaffe och te eller mat med ett glas vin.
 
Omgivningarna är också historiskt intressant för det var i dessa lokaler Alfred Nobel tillverkade dynamit och häromkring gjorde sina sprängexperiment. Människorna som bodde i närområdena var tvungna att skriva på ett intyg att det var okej att sätta upp fabriken innan. Strax intill ligger de vackra Vintervikens trädgårdar.

Öppettider:

11.00 - 16.00 - alla dagar - dagens lunch vardagar fram till 14.00

OBS! ingen bordsbokning

Tel: 08-400 264 80
Vinterviksvägen 60, Stockholm

Läs mera

Länkar

Utsiktsberget Vinterviken

En enastående utsikt över denna mälarvik bjuds den spänstige på från detta mäktiga utsiktsberg. På andra sidan Mälaren ser man Bromma och nedanför en båthamn och en spång. Det finns även några bänkar att sitta på för den bekväme.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...