Berte Museum - Livet på landet


En imponerande samling jordbruksredskap som visar livet innan under jordbrukets successiva modernisering. Startat av grundaren till SIA glass vilket är sprunget ur intilliggande Berte Qvarn med anor från 1500-talet.

  • Till start: 420,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Falkenberg 
  • Avgift: Ja 


Berte Museum - Livet på landet

Berte Museum ‑ Livet på landet är ett privat nostalgimuseum där man får se alla typer av jordbruksmaskiner, handredskap och traktorer som tidigare funnits på landsbygden. Under en relativt kort tidsperiod i mitten av 1900-talet förändrades livet på landet radikalt och här visas rester av en äldre tid.

Initiativtagare till museet var Anders Stenström var kvarnmästare och trettonde generationen mjölnare på intilliggande Berte Qvarn med anor sedan 1569. Han började samla till ett museum 1992 och tio år senare slog man upp portarna.

Öppet första söndagen i april till sista söndagen i september.

Berte Museum - Livet på landet
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Hovs hallar naturreservat, hotell och restaurang.
Längst västerut på Bjärehalvön ligger denna fantastiska plats med en högplatå ovan havet. Njut av en fantastisk utsikt eller ta en tuff vandring i kuperad terräng. Hotellet har spa och prisvärd restaurang med 5-stjärnigt läge. 
OrtBåstad
Marinmuseet i Varberg.
Ett privat museum som drivs av en entusiast som samlat miljontals föremål. En stor samling utombordare står ut men mest imponerande är föremålen från M/S Gripsholm som gick till USA.
OrtVarberg
Norrvikens trädgårdar
Sju stilträdgårdar som visar trädgårdar från övriga Europa och resten av världen. Tre stigar kan följas där man ser en bäckravin, hassel- och fruktodling mm. 2006 utsedd till Europas näst vackraste. Kafé och restaurang och perfekt picknickgräs. Fri entré.
OrtBåstad
Torekov.
Här frotterar sig Stockholmare i frottémorgonrockar på mornarnas bageripromenad. En pittoreskt f d fiskeby med flera bra krogar. Här avgår även färjan till Ven.
OrtBåstad
Italienska vägen
Enligt många en av Sveriges vackraste vägsträckor med böljande landskap och utsikt mot Kattegatt. Platserna man passerar längs vägen är riktiga pärlor. Båstad, Norrvikens trädgårdar, en scenisk rasplats samt Hovs hallar och Torekov.
OrtBåstad
Båstad
Tennisveckan drog folk hit för tennisen men nu drar nattlivet av egen kraft. Staden har mycket mer än strand, tennis och folkliv. Pittoresk bebyggelse och en rad sevärdheter i de vackra omgivningarna som är värda att uppleva.
OrtBåstad