Björkhaga strandby


En perfekt plats för kort bad, ett kortare utsiktstopp eller en heldag. Restaurang med havsutsikt och en pool som kostar en 50-lapp per dag.

  • Till start: 214,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Klintehamn 
  • Avgift: Nej 


Björkhaga strandby

Alldeles vid havet med utsikt över Karlsöarna ligger Björkhaga Strandby. Här finns restaurang och mot en avgift kan man bada i uppvärmd pool eller gratisbada på den långa sandstranden.  

Är man här på kvällen får man uppleva en fantastisk solnedgång.

Vill man övernatta så finns husvagns- och husbilsplatser samt stugor och lägenheter. Boka i tid.

Björkhaga strandby
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kovik fiskerimuseum
En autentisk fiskeby som underhålls av den lokala hembygdsföreningen och driver det som ett friluftsmuseum. Flera byggnader och båtar samt ett litet församlingskapell.
OrtSanda
Gannarve skeppssättning
Här möts man inte bara av en imponerande skeppsättning utan även en makalöst vacker utsikt mot Lilla Karlsö. Daterad till bronsålder c:a 1000 - 500 år f Kr men var rasat och spritt men blev upprest på senare år.
OrtGotland
Tofta strand
Tofta strand är av öns mest kända stränder och särskilt populär bland unga för sin after beach. En partystrand. Man kan vattensporta, bada i pool, äta glass eller äta gott på restaurang. 
OrtTofta
Gnisvärd
Fiskeby, stugby och badstrand. Man kan sola på stranden men vill man bada i stugbyns pool så går det mot en avgift. Där finns även kiosk och sommarkafé.
OrtTofta
Gnisvärd skeppssättning
En serie skeppsättningar från yngre bronsåldern (1100 och 500 f.Kr ). Vi har märkt ut den som är Gotlands största bevarade (45m lång, 7 m bred).
OrtTofta
Lojsta hed russpark...
Gotlandsrusset är landets enda inhemska hästras och har funnits här sedan urminnes tider. Den årliga russpremieringen äger rum i slutet av juli och är ett populärt evenemang.
OrtLojsta