Björkhaga strandby


En perfekt plats för kort bad, ett kortare utsiktstopp eller en heldag. Restaurang med havsutsikt och en pool som kostar en 50-lapp per dag.

  • Till start: 214,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Klintehamn 
  • Avgift: Nej 


Björkhaga strandby

Alldeles vid havet med utsikt över Karlsöarna ligger Björkhaga Strandby. Här finns restaurang och mot en avgift kan man bada i uppvärmd pool eller gratisbada på den långa sandstranden.  

Är man här på kvällen får man uppleva en fantastisk solnedgång.

Vill man övernatta så finns husvagns- och husbilsplatser samt stugor och lägenheter. Boka i tid.

Björkhaga strandby
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Klinteberget
Klinteberget är en 25 meter hög kalkstensplatå nära Klintehamn. Upp till toppen kan man ta sig med bil och härifrån ser man Karlsöarna. Vidare finns en fornborg samt en vacker bokskog att vandra i.
OrtKlintehamn
Tofta strand
Tofta strand är av öns mest kända stränder och särskilt populär bland unga för sin after beach. En partystrand. Man kan vattensporta, bada i pool, äta glass eller äta gott på restaurang. 
OrtTofta
Sandhamn
I Fröjel vid Djupviks fiskeläge ligger Sandhamn med en lång och fin sandstrand och vacker utsikt över Karlsöarna.
OrtGotland
Gnisvärd
Fiskeby, stugby och badstrand. Man kan sola på stranden men vill man bada i stugbyns pool så går det mot en avgift. Där finns även kiosk och sommarkafé.
OrtTofta
Djupvik
Det gamla fiskeläget ger en rustik inramning i kontrast till Djupvik hotell där man kan äta gott eller övernatta efter en dag på den fina lilla stranden.
OrtGotland
Lojsta hed russpark...
Gotlandsrusset är landets enda inhemska hästras och har funnits här sedan urminnes tider. Den årliga russpremieringen äger rum i slutet av juli och är ett populärt evenemang.
OrtLojsta