Borstahusen


Pittoreskt och bedårande utsikt mot Ven. Namnet har inget med fasadrengöring utan är bröderna Borste som uppförde husen då de startade fiskeläget 1774. Pumphuset är ett kulturhus med riksanseende och krog.

  • Till start: 494,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Landskrona 
  • Avgift: Nej 


Borstahusen

Fiskeläget grundades 1774 av de två bröderna Rasmus Andersson Borste och Jöns Andersson Borste och två år senare ansökte de om att börja bygga flera hus vardera. De har uppenbarligen gett namn åt orten. Husen är byggda som stadsbebyggelse med gathus och gator i rader från havet och att spankulera runt här tar inte lång tid men är en upplevelse.

Sommartid lockar orten såväl sommargäster som Landskronabor med sina, golfbanor, badstränder, intilliggande camping och vandrarhem. Man får inte missa resturangen tillika kulturhuset och konsthall Pumphuset som är värt besöket i sig. Har man möjlighet så bör man vara här vid solnedgången.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Landskrona till Lund inomlands.
En rundtur från Landskrona inåt landet mot Trollenäs, Skarhult, Flyinge kungsgård Dalby och vidare till Lund. 
OrtLandskrona
Landskrona längs kusten till Alnarp.
Med start i magnifika Citadellet i Landskrona går resan söderut mot Sveriges kanske bästa golfrestaurang, ett medeltida slott, en jättelång badbrygga och en naturskön slottspark.
OrtLandskrona
Citadellet i Landskrona
Det mäktiga och mycket välbevarade slottet från 1500-talet bör ses både inuti och utanför vallgraven. Var fängelse för livstidsdömda på 1800-talet. Kafé och hemslöjdsbutik. Fri entré.
OrtLandskrona
Glumslövs backar och Hilleshögs dalar
Den korta visiten här är ett stopp vid vägen för att insupa utsikten över de böljande backarna ned mot Öresund. Den längre inkluderar en vandring över ängarna ned mot stranden som ger en extra dimension.
OrtLandskrona
Ven - Öresunds pärla...
OrtLandskrona
Örby ängar
Ett naturreservat med sällsynt växtlighet och utrotningshotade insektstarter. Betande djur håller strandängarna öppna. Ett fint bad på finns på den långa stranden som leder bort mot närliggande Råå. 
OrtHelsingborg