Borstahusen


Pittoreskt och bedårande utsikt mot Ven. Namnet har inget med fasadrengöring utan är bröderna Borste som uppförde husen då de startade fiskeläget 1774. Pumphuset är ett kulturhus med riksanseende och krog.

  • Till start: 494,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Landskrona 
  • Avgift: Nej 


Borstahusen

Fiskeläget grundades 1774 av de två bröderna Rasmus Andersson Borste och Jöns Andersson Borste och två år senare ansökte de om att börja bygga flera hus vardera. De har uppenbarligen gett namn åt orten. Husen är byggda som stadsbebyggelse med gathus och gator i rader från havet och att spankulera runt här tar inte lång tid men är en upplevelse.

Sommartid lockar orten såväl sommargäster som Landskronabor med sina, golfbanor, badstränder, intilliggande camping och vandrarhem. Man får inte missa resturangen tillika kulturhuset och konsthall Pumphuset som är värt besöket i sig. Har man möjlighet så bör man vara här vid solnedgången.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Landskrona längs kusten till Alnarp.
Med start i magnifika Citadellet i Landskrona går resan söderut mot Sveriges kanske bästa golfrestaurang, ett medeltida slott, en jättelång badbrygga och en naturskön slottspark.
OrtLandskrona
Landskrona
Siw Malmkvist besjöng Landskrona med skorrande r vilket är för många så nära man kommit stan. Väl här blir man nästan häpen över dess kvaliteter. Citadellet, Sveriges första kolonilotter och konstmuseet är några av topparna. 
OrtLandskrona
Ven - Öresunds pärla...
OrtLandskrona
Örenäs slott
Högt beläget över havet och lilla fiskebyn Ålabodarna (vilken man också bör besöka) ligger detta slott som uppfördes av en sockerkung. Restaurangen med stor uteterrass 60 m över havet håller god klass.
OrtLandskrona
Ålabodarna
Den lilla fiskebyn med den populära badstranden. Här kan man äta riktigt gott, företrädesvis fisk, på Helgas hamnkrog. 
OrtLandskrona
Råå.
Ett mysigt fiskeläge strax söder om Helsingborg. Fin badstrand och pittoresk bebyggelse. Passa på att vandra en bit längs Rååns dalgång. 
OrtHelsingborg