Glumslövs backar och Hilleshögs dalar


Den korta visiten här är ett stopp vid vägen för att insupa utsikten över de böljande backarna ned mot Öresund. Den längre inkluderar en vandring över ängarna ned mot stranden som ger en extra dimension.

  • Till start: 490,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Landskrona 
  • Avgift: Nej 


Glumslövs backar och Hilleshögs dalar

Den utmarkerade platsen för denna naturupplevelse är en parkeringsplats med en fantastisk utsikt över kustlandskapet och de vackert böljande dalarna som hålls öppna av betande djur. Dalen och kullarna har bildats av inlandsisen och den tvärbranta kusten har mejslats ut av havets erosion finns bara här och på Ven.

För att ta sig ned till kusten och så tar det c:a en halvtimme och vill man vandra lite längre längs havet med något av de vackraste scenerier Skåne kan uppbringa med Öresund och Ven i fonden så kan man ta sig vidare mot Ålabodarna i norr.

Glumslövsbackar är ett naturreservat och om våren möts man av ett hav av gullvivor. 

Glumslövs backar och Hilleshögs dalar
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Örenäs slott
Högt beläget över havet och lilla fiskebyn Ålabodarna (vilken man också bör besöka) ligger detta slott som uppfördes av en sockerkung. Restaurangen med stor uteterrass 60 m över havet håller god klass.
OrtLandskrona
Citadellet i Landskrona
Det mäktiga och mycket välbevarade slottet från 1500-talet bör ses både inuti och utanför vallgraven. Var fängelse för livstidsdömda på 1800-talet. Kafé och hemslöjdsbutik. Fri entré.
OrtLandskrona
Landskrona längs kusten till Alnarp.
Med start i magnifika Citadellet i Landskrona går resan söderut mot Sveriges kanske bästa golfrestaurang, ett medeltida slott, en jättelång badbrygga och en naturskön slottspark.
OrtLandskrona
Landskrona - stadspromenad
Siw Malmkvist besjöng Landskrona med skorrande r vilket är för många så nära man kommit stan. Väl här blir man nästan häpen över dess kvaliteter. Citadellet, Sveriges första kolonilotter och konstmuseet är några av topparna. 
OrtLandskrona
Örby ängar
Ett naturreservat med sällsynt växtlighet och utrotningshotade insektstarter. Betande djur håller strandängarna öppna. Ett fint bad på finns på den långa stranden som leder bort mot närliggande Råå. 
OrtHelsingborg
Råå.
Ett mysigt fiskeläge strax söder om Helsingborg. Fin badstrand och pittoresk bebyggelse. Passa på att vandra en bit längs Rååns dalgång. 
OrtHelsingborg