Glumslövs backar och Hilleshögs dalar


Den korta visiten här är ett stopp vid vägen för att insupa utsikten över de böljande backarna ned mot Öresund. Den längre inkluderar en vandring över ängarna ned mot stranden som ger en extra dimension.

  • Till start: 490,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Landskrona 
  • Avgift: Nej 


Glumslövs backar och Hilleshögs dalar

Den utmarkerade platsen för denna naturupplevelse är en parkeringsplats med en fantastisk utsikt över kustlandskapet och de vackert böljande dalarna som hålls öppna av betande djur. Dalen och kullarna har bildats av inlandsisen och den tvärbranta kusten har mejslats ut av havets erosion finns bara här och på Ven.

För att ta sig ned till kusten och så tar det c:a en halvtimme och vill man vandra lite längre längs havet med något av de vackraste scenerier Skåne kan uppbringa med Öresund och Ven i fonden så kan man ta sig vidare mot Ålabodarna i norr.

Glumslövsbackar är ett naturreservat och om våren möts man av ett hav av gullvivor. 

Glumslövs backar och Hilleshögs dalar
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Ålabodarna
Den lilla fiskebyn med den populära badstranden. Här kan man äta riktigt gott, företrädesvis fisk, på Helgas hamnkrog. 
OrtLandskrona
Pumphuset
Kulturhus med konstutställningar och en riktigt bra restaurang och bar. Beläget i Borstahusens hamn ser man solen gå ned över Ven och kan ta en bensträckare bland de fina husen och gränderna i denna idyll norr om Landskrona.
OrtBorstahusen
Landskrona längs kusten till Alnarp.
Med start i magnifika Citadellet i Landskrona går resan söderut mot Sveriges kanske bästa golfrestaurang, ett medeltida slott, en jättelång badbrygga och en naturskön slottspark.
OrtLandskrona
Landskrona
Siw Malmkvist besjöng Landskrona med skorrande r vilket är för många så nära man kommit stan. Väl här blir man nästan häpen över dess kvaliteter. Citadellet, Sveriges första kolonilotter och konstmuseet är några av topparna. 
OrtLandskrona
Ven - Öresunds pärla...
OrtLandskrona
Örby ängar
Ett naturreservat med sällsynt växtlighet och utrotningshotade insektstarter. Betande djur håller strandängarna öppna. Ett fint bad på finns på den långa stranden som leder bort mot närliggande Råå. 
OrtHelsingborg