Pumphuset


Kulturhus med konstutställningar och en riktigt bra restaurang och bar. Beläget i Borstahusens hamn ser man solen gå ned över Ven och kan ta en bensträckare bland de fina husen och gränderna i denna idyll norr om Landskrona.

  • Till start: 494,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Landskrona 
  • Avgift: Nej 


Pumphuset

Pumphuset är ett kulturhus och restaurang med en stor uteservering på sommaren. Man ligger vid foten av piren vid Borstahusens hamn.

Här finns ett museum med en fast utställning om det gamla Borstahusen, en av Sveriges bästa konsthallar och en restaurang med vidunderlig utsikt mot havet och Ven.

På sommaren är man mitt bland livlig aktivitet av fritidsbåtar, fiskebåtar och soldyrkande sommargäster och borstahusare.

Under resten av året är det ett populärt stopp på promenaden för att äta en måltid, dricka kaffe eller koppla av med glas och njuta av lite konst och kultur.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Borstahusen
Pittoreskt och bedårande utsikt mot Ven. Namnet har inget med fasadrengöring utan är bröderna Borste som uppförde husen då de startade fiskeläget 1774. Pumphuset är ett kulturhus med riksanseende och krog.
OrtLandskrona
Landskrona till Lund inomlands.
En rundtur från Landskrona inåt landet mot Trollenäs, Skarhult, Flyinge kungsgård Dalby och vidare till Lund. 
OrtLandskrona
Landskrona längs kusten till Alnarp.
Med start i magnifika Citadellet i Landskrona går resan söderut mot Sveriges kanske bästa golfrestaurang, ett medeltida slott, en jättelång badbrygga och en naturskön slottspark.
OrtLandskrona
Landskrona - stadspromenad
Siw Malmkvist besjöng Landskrona med skorrande r vilket är för många så nära man kommit stan. Väl här blir man nästan häpen över dess kvaliteter. Citadellet, Sveriges första kolonilotter och konstmuseet är några av topparna. 
OrtLandskrona
Örenäs slott
Högt beläget över havet och lilla fiskebyn Ålabodarna (vilken man också bör besöka) ligger detta slott som uppfördes av en sockerkung. Restaurangen med stor uteterrass 60 m över havet håller god klass.
OrtLandskrona
Örby ängar
Ett naturreservat med sällsynt växtlighet och utrotningshotade insektstarter. Betande djur håller strandängarna öppna. Ett fint bad på finns på den långa stranden som leder bort mot närliggande Råå. 
OrtHelsingborg