Pumphuset


Kulturhus med konstutställningar och en riktigt bra restaurang och bar. Beläget i Borstahusens hamn ser man solen gå ned över Ven och kan ta en bensträckare bland de fina husen och gränderna i denna idyll norr om Landskrona.

  • Till start: 494,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Landskrona 
  • Avgift: Nej 


Pumphuset

Pumphuset är ett kulturhus och restaurang med en stor uteservering på sommaren. Man ligger vid foten av piren vid Borstahusens hamn.

Här finns ett museum med en fast utställning om det gamla Borstahusen, en av Sveriges bästa konsthallar och en restaurang med vidunderlig utsikt mot havet och Ven.

På sommaren är man mitt bland livlig aktivitet av fritidsbåtar, fiskebåtar och soldyrkande sommargäster och borstahusare.

Under resten av året är det ett populärt stopp på promenaden för att äta en måltid, dricka kaffe eller koppla av med glas och njuta av lite konst och kultur.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Citadellet i Landskrona
Det mäktiga och mycket välbevarade slottet från 1500-talet bör ses både inuti och utanför vallgraven. Var fängelse för livstidsdömda på 1800-talet. Kafé och hemslöjdsbutik. Fri entré.
OrtLandskrona
Landskrona till Lund inomlands.
En rundtur från Landskrona inåt landet mot Trollenäs, Skarhult, Flyinge kungsgård Dalby och vidare till Lund. 
OrtLandskrona
Ven - Öresunds pärla...
OrtLandskrona
Glumslövs backar och Hilleshögs dalar
Den korta visiten här är ett stopp vid vägen för att insupa utsikten över de böljande backarna ned mot Öresund. Den längre inkluderar en vandring över ängarna ned mot stranden som ger en extra dimension.
OrtLandskrona
Örenäs slott
Högt beläget över havet och lilla fiskebyn Ålabodarna (vilken man också bör besöka) ligger detta slott som uppfördes av en sockerkung. Restaurangen med stor uteterrass 60 m över havet håller god klass.
OrtLandskrona
Råå.
Ett mysigt fiskeläge strax söder om Helsingborg. Fin badstrand och pittoresk bebyggelse. Passa på att vandra en bit längs Rååns dalgång. 
OrtHelsingborg