Örby ängar


Ett naturreservat med sällsynt växtlighet och utrotningshotade insektstarter. Betande djur håller strandängarna öppna. Ett fint bad på finns på den långa stranden som leder bort mot närliggande Råå. 

  • Till start: 488,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Helsingborg 
  • Avgift: Nej 


Örby ängar

I Örby ängars naturreservat har mycket att uppleva. Den flera kilometer långa finkorniga och långgrunda stranden är givetvis de badandes favorit, särskilt bland barn. På stranden finns också strandvallar som bjuder lä för badande och växtlighet.

Annars är det de vidsträckta strandhedarna som är kännetecknande där slåtterängar, betesmarker, dammar och sumpskogar ger området den viktiga variationen för att området skall förbli artrikt. 400 växter, 300 svampar och en mängd fågel- och insektsarter.

Är man promenadsugen så kan man ta sig en sväng norrut till Råå där man även kan ställa bilen som alternativ.

Örby ängar
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Helsingborg till Landskrona
En avstickare från E6 som följer den natursköna kattegattkusten och bjuder på fiskelägen, slott och naturreservat.
OrtHelsingborg
Ålabodarna
Den lilla fiskebyn med den populära badstranden. Här kan man äta riktigt gott, företrädesvis fisk, på Helgas hamnkrog. 
OrtLandskrona
Örenäs slott
Högt beläget över havet och lilla fiskebyn Ålabodarna (vilken man också bör besöka) ligger detta slott som uppfördes av en sockerkung. Restaurangen med stor uteterrass 60 m över havet håller god klass.
OrtLandskrona
Glumslövs backar och Hilleshögs dalar
Den korta visiten här är ett stopp vid vägen för att insupa utsikten över de böljande backarna ned mot Öresund. Den längre inkluderar en vandring över ängarna ned mot stranden som ger en extra dimension.
OrtLandskrona
Helsingborg med omgivningar...
En rundtur till det intressantaste i och runt Helsingborg. Ramlösa, Fredriksdals trädgårdar, Sofiero slott utanför staden. Samt Kärnan, Dunkers kulturhus m fl stopp innanför staden.
OrtHelsingborg
Fria bad Helsingborg...
Ett mycket populärt bad mitt i Helsingborg som egentligen heter Örestrandsbadet. Och förutom några sommaröppna ställen vid stranden har man nära till kiosker, restauranger och butiker. Här flaneras det året om.
OrtHelsingborg