Bosjökloster slott


Ett slott med anor från 1000-talet. Här finns verkligen något för alla. Parken och slottsterrassen med vackra planteringar och delar av slottet kan besökas mot avgift. Den 1000-åriga eken är en bonus. 

  • Till start: 470,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Höör 
  • Avgift: Ja 


Bosjökloster slott

På en halvö i Ringsjön mitt i Skåne ligger Bosjökloster slott. Slottet är privat ägt och bebott men de äldsta delarna är öppna för besökare.  Slottet är helt beroende av entréavgift för driften.

Slottsanläggningen från år 1080 och dess rika historia får man bäst till sig via guidade visningar hela året där man berättar om Bosjöklosters snart tusenåriga historia och om dagens skötsel av byggnader, rosor, perenner och träd.

Parken och slottsterrasserna är ständigt växlande under årstiderna med tiotusentals växter.

Man bör ta sig runt i parken för att inte missa den 1000-åriga eken, örtagården och kanske träffa på minishetland ponnys, alpackor och getter som håller gräset klippt.

Slottsbutik, äventyrslek, café och restaurang.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Skarhults slott.
Ett välbevarat renässansslott som byggdes under 1560-talet. Idag är ett museum inrymt som berättar om livet på museet i fem kvinnors perspektiv under fem hundra år.
OrtEslöv
Flyinge kungsgård
Ett av världens äldsta stuterier som fortfarande är i drift. Vacker kungsgård med stora ridanläggningar. Kafé och restaurang. De berömda storkarna på taken är värda besöket i sig.
OrtLund
Söderåsens nationalpark.
Söderåsens nationalpark är en så storslagen naturupplevelse att den uppskattas av alla. Ett inspirerande Naturum och vandringsleder men Kopparhatten, en utsiktsplattform med gudomlig vy, är höjdpunkten.
OrtKlippan
Dalby söderskog nationalpark...
En av Sveriges trettio nationalparker. Dalby är en gammal ort och nationalparken visar hur skogen kan ha sett ut här för länge sedan. Flera vandringsleder av varierande längd. ...
OrtLund
Skissernas museum
Skissernas Museum i Lund har världens största samling av skisser, modeller och förlagor till internationell och svensk offentlig konst.
OrtLund
Lunds Universitets Botaniska Trädgård.
På de 8 hektaren botanisk trädgård finns 7000 arter i nio avdelningar både utomhus och i växthus. Öppet året om och fri entré. Trädgårdskafé sommartid.
OrtLund