Söderåsens nationalpark.


Söderåsens nationalpark är en så storslagen naturupplevelse att den uppskattas av alla. Ett inspirerande Naturum och vandringsleder men Kopparhatten, en utsiktsplattform med gudomlig vy, är höjdpunkten.

  • Till start: 464,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Klippan 
  • Avgift: Nej 


Söderåsens nationalpark

Söderåsens nationalpark erbjuder en svårslagen naturupplevelse. Scenisk natur med djupa sprickdalar och rasbranter, lummig urskogsartad ädellövskog och strömmande vatten.

I nationalparken finns en av norra Europas största sammanhängande lövskogar och har mycket rikt växt och djurliv.

Nationalparkens huvudentré ligger vid Skäralid där även Naturum Söderåsen ligger som en Nationalparksutställning. Här finns även kafé, restaurang samt rastplatser och bekvämligheter.

Den riktiga sevärdheten är den 90 m höga platån Kopparhatten varifrån man har en fantastisk utsikt. Den ligger på gångavstånd från Naturum Söderåsen eller några minuter med bil.

Läs mera

Länkar

Söderåsens nationalpark.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Sankt Petri kyrka Klippan
Denna kyrka har blivit världsberömd och anses vara ett arkitektoniskt mästerverk. Arkitekt är Sigurd Lewerentz som uppförde Uppståndelsekapellet i världsarvet Skogskyrkogården i Stockholm.
OrtKlippan
Trolleholms slott...
Ett riktigt sagoslott som man tyvärr enbart kan beskåda utanför grindarna. Det är en mäktig syn att se tornen sticka upp över trädtopparna när man anländer på håll.
OrtSvalöv
Trollenäs slott.
Trollenäs är ett av Skånes största slott. Missa inte det halshuggna trollet, släkten Trolles vapen, som pryder en av slottsväggarna. Här finns ett mycket populärt kafé.
OrtEslöv
Hovdala slott
Ett slott med stor historisk vikt som erbjuder många upplevelser. Vandra fritt runt i parken eller ta en guidad visning. Restaurang med nytolkningar av gamla skånska 1700-tals recept samt ett mysigt kafé.
OrtHässleholm
Glumslövs backar och Hilleshögs dalar
Den korta visiten här är ett stopp vid vägen för att insupa utsikten över de böljande backarna ned mot Öresund. Den längre inkluderar en vandring över ängarna ned mot stranden som ger en extra dimension.
OrtLandskrona
Helsingborg till Landskrona
En avstickare från E6 som följer den natursköna kattegattkusten och bjuder på fiskelägen, slott och naturreservat.
OrtHelsingborg