Söderåsens nationalpark.


Söderåsens nationalpark är en så storslagen naturupplevelse att den uppskattas av alla. Ett inspirerande Naturum och vandringsleder men Kopparhatten, en utsiktsplattform med gudomlig vy, är höjdpunkten.

  • Till start: 464,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Klippan 
  • Avgift: Nej 


Söderåsens nationalpark

Söderåsens nationalpark erbjuder en svårslagen naturupplevelse. Scenisk natur med djupa sprickdalar och rasbranter, lummig urskogsartad ädellövskog och strömmande vatten.

I nationalparken finns en av norra Europas största sammanhängande lövskogar och har mycket rikt växt och djurliv.

Nationalparkens huvudentré ligger vid Skäralid där även Naturum Söderåsen ligger som en Nationalparksutställning. Här finns även kafé, restaurang samt rastplatser och bekvämligheter.

Den riktiga sevärdheten är den 90 m höga platån Kopparhatten varifrån man har en fantastisk utsikt. Den ligger på gångavstånd från Naturum Söderåsen eller några minuter med bil.

Läs mera

Länkar

Söderåsens nationalpark.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Sankt Petri kyrka Klippan
Denna kyrka har blivit världsberömd och anses vara ett arkitektoniskt mästerverk. Arkitekt är Sigurd Lewerentz som uppförde Uppståndelsekapellet i världsarvet Skogskyrkogården i Stockholm.
OrtKlippan
Trolleholms slott...
Ett riktigt sagoslott som man tyvärr enbart kan beskåda utanför grindarna. Det är en mäktig syn att se tornen sticka upp över trädtopparna när man anländer på håll.
OrtSvalöv
Trollenäs slott.
Trollenäs är ett av Skånes största slott. Missa inte det halshuggna trollet, släkten Trolles vapen, som pryder en av slottsväggarna. Här finns ett mycket populärt kafé.
OrtEslöv
Skarhults slott.
Ett välbevarat renässansslott som byggdes under 1560-talet. Idag är ett museum inrymt som berättar om livet på museet i fem kvinnors perspektiv under fem hundra år.
OrtEslöv
Örby ängar
Ett naturreservat med sällsynt växtlighet och utrotningshotade insektstarter. Betande djur håller strandängarna öppna. Ett fint bad på finns på den långa stranden som leder bort mot närliggande Råå. 
OrtHelsingborg
Helsingborg till Landskrona
En avstickare från E6 som följer den natursköna kattegattkusten och bjuder på fiskelägen, slott och naturreservat.
OrtHelsingborg