Skarhults slott.


Ett välbevarat renässansslott som byggdes under 1560-talet. Idag är ett museum inrymt som berättar om livet på museet i fem kvinnors perspektiv under fem hundra år.

  • Till start: 482,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Eslöv 
  • Avgift: Nej 


Skarhults slott

Skarhult är ett av landets bäst bevarande renässansslott. På senare år har man inriktat sig på utställningar om starka kvinnor. Slottet byggdes under ledning av Chatelaine Mette Rosenkrantz på 1560-talet så den här har starka kvinnor fått ta plats.

Med personlig guide kan man få en tur genom fem århundraden ur fem olika kvinnors perspektiv, väl berättat om deras liv och öden.

Runt slottet finns en vacker park i engelsk stil med slingrande stigar och små vattendrag samt en ruin.

Slottsfika gör man i slottets gamla jaktkällare invid borggården där lättare lunchrätter och bakverk serveras med varm och kall dryck.

Skarhults slott.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Flyinge kungsgård
Ett av världens äldsta stuterier som fortfarande är i drift. Vacker kungsgård med stora ridanläggningar. Kafé och restaurang. De berömda storkarna på taken är värda besöket i sig.
OrtLund
Dalby söderskog nationalpark...
En av Sveriges trettio nationalparker. Dalby är en gammal ort och nationalparken visar hur skogen kan ha sett ut här för länge sedan. Flera vandringsleder av varierande längd. ...
OrtLund
Lunds Universitets Botaniska Trädgård.
På de 8 hektaren botanisk trädgård finns 7000 arter i nio avdelningar både utomhus och i växthus. Öppet året om och fri entré. Trädgårdskafé sommartid.
OrtLund
Livets museum
Livets museum är ett medicinhistoriskt museum i Lund som berättar om hur kroppen fungerar. Mycket pedagogiskt och intressant och passar liten som stor.
OrtLund
Kulturen i Lund
Ett av Sveriges allra första friluftsmuseum. Kulturen består av två hela kvarter späckat med äldre byggnader från medeltid och framåt. Ett 20-tal andra utställningar finns också. Kafé och restaurang.
OrtLund
Lund
Är tillsammans med Uppsala sinnebilden för en studentstad. Populärast är domkyrkan med 700.000  besök per år. Övrigt är universitetsområdet, botaniska trädgården, historiska museet och en rad spännande fik och restauranger.
OrtLund