Lunds Universitets Botaniska Trädgård.


På de 8 hektaren botanisk trädgård finns 7000 arter i nio avdelningar både utomhus och i växthus. Öppet året om och fri entré. Trädgårdskafé sommartid.

  • Till start: 497,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Lund 
  • Avgift: Nej 


Lunds Universitets Botaniska Trädgård

En tidigare botanisk trädgård Den ”Gamla botaniska trädgården” låg på Universitetsplatsen och var en del av medicinska fakulteten. På 1860-talet flyttade man till den nuvarande platsen.

På de 8 hektaren finns 7000 arter i nio avdelningar med olika klimat och växter från hela världen. Vissa i trädgården och andra i växthus.

Här bedrivs verksamhet inom botanik, hortikultur, växtbevarande och miljökännedom, men är även en rogivande park och inspirationskälla. I växthusavdelningen finns en butik med fröer, växter, litteratur och presentartiklar.

Trädgårdskaféet är öppet sommartid.

Öppet året om. Fri entré.

Östra Vallgatan 20, Lund

Läs mera

Länkar

Lunds Universitets Botaniska Trädgård.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kulturen i Lund
Ett av Sveriges allra första friluftsmuseum. Kulturen består av två hela kvarter späckat med äldre byggnader från medeltid och framåt. Ett 20-tal andra utställningar finns också. Kafé och restaurang.
OrtLund
Skissernas museum
Skissernas Museum i Lund har världens största samling av skisser, modeller och förlagor till internationell och svensk offentlig konst.
OrtLund
Livets museum
Livets museum är ett medicinhistoriskt museum i Lund som berättar om hur kroppen fungerar. Mycket pedagogiskt och intressant och passar liten som stor.
OrtLund
Uppåkra
Uppåkra strax utanför Lund är Skandinaviens fyndrikaste, största och mest långvariga järnåldersbosättning. Här bodde folk under mer än tusen år, från 100-talet f.Kr. fram till 1000-talet e.Kr. 
OrtStaffanstorp
Dalby söderskog nationalpark...
En av Sveriges trettio nationalparker. Dalby är en gammal ort och nationalparken visar hur skogen kan ha sett ut här för länge sedan. Flera vandringsleder av varierande längd. ...
OrtLund
Lomma till Landskrona ...
Stränder, naturreservat och slott. En härlig tur från Lomma strax norr om Malmö till Citadellet i Landskrona. 
OrtLomma