Lomma hamn och Beach.


Längs Höje å finns fiskebåtar, kaféer och restauranger. Ute vid piren kan man ta strandpromenaden till Lomma Beach som är ett av landets största vattensportscenter.

  • Till start: 504,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Lomma 
  • Avgift: Nej 


Sevärdheter under turen

1. Lomma hamn 2. Lomma Beach
Lomma hamn och Beach.
Stor karta
Sevärdhet 1 av 2

Lomma hamn

Lomma har som gammalt fiskeläge en genuin och livaktig hamnmiljö med yrkesfiskare, fiskrökeri och småbåtshamn.

Under sommarhalvåret är hamnen full av aktivitet med tillströmmande turister, ortsbor och båtfolk.

Här finns ett gott serviceutbud såsom caféer, restauranger, kiosker, båtservice, dykklubb m.m. Området ligger också på gångavstånd från Lomma centrum.

Lomma Beach

Höjeå rinner ut i Öresund i Lomma. Norr om ån ligger en lång vit sandstrand, Lomma norra badplats. I folkmun kallad Lomma Beach. Här är det packat med folk om sommaren för sol och bad, vindsurfing, beachvolleyboll och strandfotboll. Nära till matställen och diverse service.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Slottsutflykt från Malmö.
Perfekt för den som är i rikets tredje stad går denna rundtur mellan slott och vackra naturupplevelser.
OrtMalmö
Uppåkra
Uppåkra strax utanför Lund är Skandinaviens fyndrikaste, största och mest långvariga järnåldersbosättning. Här bodde folk under mer än tusen år, från 100-talet f.Kr. fram till 1000-talet e.Kr. 
OrtStaffanstorp
Lunds domkyrka.
Sveriges mest besökta kyrka med 700.000 besökare per år är även ett av landets främsta sevärdheter. Invigd 1145 och de äldsta delarna är kryptan som är intakt sen dess. Det nybyggda Domkyrkoforum besökte en extra dimension.
OrtLund
Borgeby slott
Ett vackert slott med anor från en av Harald blåtands trelleborgar. Idag finns dock bara medeltida slottsrester kombinerat med yngre delar kvar. Konstutställning av Ernst Nordlind samt ett kafé. Fri entré.
OrtLomma
Lunds universitets historiska museum.
Landets näst största arkeologiska museum. Här visas Skåne från sten-, brons- och järnålder med Uppåkrautställningen som juvel. Uppåkra var en av Nordens största boplatser från 100 e. Kr till slutet av 900-talet.
OrtLund
Lund
Är tillsammans med Uppsala sinnebilden för en studentstad. Populärast är domkyrkan med 700.000  besök per år. Övrigt är universitetsområdet, botaniska trädgården, historiska museet och en rad spännande fik och restauranger.
OrtLund