Lomma hamn och Beach.


Längs Höje å finns fiskebåtar, kaféer och restauranger. Ute vid piren kan man ta strandpromenaden till Lomma Beach som är ett av landets största vattensportscenter.

  • Till start: 504,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Lomma 
  • Avgift: Nej 


Sevärdheter under turen

1. Lomma hamn 2. Lomma Beach
Lomma hamn och Beach.
Stor karta
Sevärdhet 1 av 2

Lomma hamn

Lomma har som gammalt fiskeläge en genuin och livaktig hamnmiljö med yrkesfiskare, fiskrökeri och småbåtshamn.

Under sommarhalvåret är hamnen full av aktivitet med tillströmmande turister, ortsbor och båtfolk.

Här finns ett gott serviceutbud såsom caféer, restauranger, kiosker, båtservice, dykklubb m.m. Området ligger också på gångavstånd från Lomma centrum.

Lomma Beach

Höjeå rinner ut i Öresund i Lomma. Norr om ån ligger en lång vit sandstrand, Lomma norra badplats. I folkmun kallad Lomma Beach. Här är det packat med folk om sommaren för sol och bad, vindsurfing, beachvolleyboll och strandfotboll. Nära till matställen och diverse service.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Lomma till Landskrona ...
Stränder, naturreservat och slott. En härlig tur från Lomma strax norr om Malmö till Citadellet i Landskrona. 
OrtLomma
Slottsutflykt från Malmö.
Perfekt för den som är i rikets tredje stad går denna rundtur mellan slott och vackra naturupplevelser.
OrtMalmö
Alnarp slott och park
Ett slott uppfört för Sveriges lantbruksuniversitet. Här finns landets näst största samling av träd och buskar. Upplev de underbara gångvägarna som ringlar fram i mjuka linjer bland växtligheten. Öppet året om.
OrtLomma
Bjärred kallbadhus
Helt nybyggt kallbadhus och en 574 meter lång brygga som leder ut till badhuset vilket även inrymmer Restaurang Bjerreds Saltsjöbad med mat av det finare slaget. Fin badstrand.
OrtLomma
Lunds universitets historiska museum.
Landets näst största arkeologiska museum. Här visas Skåne från sten-, brons- och järnålder med Uppåkrautställningen som juvel. Uppåkra var en av Nordens största boplatser från 100 e. Kr till slutet av 900-talet.
OrtLund
Lund
Är tillsammans med Uppsala sinnebilden för en studentstad. Populärast är domkyrkan med 700.000  besök per år. Övrigt är universitetsområdet, botaniska trädgården, historiska museet och en rad spännande fik och restauranger.
OrtLund