Bullerön


En liten och mycket speciell ö en bra bit ut mot öppet hav. Bruno Liljefors ägde ön och hans ateljé finns kvar. 

  • Till start: 46,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Värmdö 
  • Avgift: Nej 


Bullerön

Bullerön är mest känd för att Bruno Liljefors ägde ön och byggde en jaktstuga här. Totalt ägde han 300 öar häromkring. I kretsen kring honom fanns bland andra Anders Zorn och Albert Engström. Finansmannen Ivar Kreugers bror Torsten köpte ön på 1920-talet och bjöd bland annat in Zarah Leander till ön.

Ön är idag en del av ett ett naturreservat och fågelskydssområde med 900 öar. Runt ön finns många fina vikar och klippor för bad. Bullerön har även flera populära naturhamnar men även vandrarhem för den som inte kommer med egen båt. Vill man se sig om runt ön så finns en kort snitslad vandringsled.

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Sandhamn - Trouville och Fläskberget
Rakt över Sandön tar man sig till Trouvlille. Riktigt härliga sandstränder åt två håll om en udde. För många  målet med besöket på ön.För den bekväme finns Fläskberget närmare hamnen.
OrtSandhamn
Seglarhotellet Sandhamn
Seglarrestaurangen Sandhamn har precis som man skryter en av landets vackraste matsalar. Från uteserveringen är det bra utsikt över hamnen och folklivet. Kommer man hit en lördag sommartid är det gratiskonsert av riktigt bra artister och nattetid är det båtskorna i taket.
OrtVärmdö
Sandhamns Värdshus
Äldsta restaurangen på ön och första krogstugan omnämndes redan 1692. Här kanske man lockas att sitta ute men bäst är den rustika puben på nedervåningen.
OrtSandhamn
Sandhamn från hamnen till Trouvilles strand.
Turen går tvärs genom ön och den unika tallskogen men inleder med att svepa längs hamnen med målet att nå Trouville, stranden som bara måste upplevas.
OrtSandhamn
Stavsnäs
Ett utmärkt resmål för att lämna inlandet och nå den solsäkra skärgården. Väntar du på färjan rekommenderas Stavsnäs hembageri eller den skyltade promenaden.
OrtStavsnäs
Stavsnäs-Nynäshamn
Text kommer om Stavsnäs- Nynäshamn
OrtVärmdö