Bullerön


En liten och mycket speciell ö en bra bit ut mot öppet hav. Bruno Liljefors ägde ön och hans ateljé finns kvar. 

  • Till start: 46,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Värmdö 
  • Avgift: Nej 


Bullerön

Bullerön är mest känd för att Bruno Liljefors ägde ön och byggde en jaktstuga här. Totalt ägde han 300 öar häromkring. I kretsen kring honom fanns bland andra Anders Zorn och Albert Engström. Finansmannen Ivar Kreugers bror Torsten köpte ön på 1920-talet och bjöd bland annat in Zarah Leander till ön.

Ön är idag en del av ett ett naturreservat och fågelskydssområde med 900 öar. Runt ön finns många fina vikar och klippor för bad. Bullerön har även flera populära naturhamnar men även vandrarhem för den som inte kommer med egen båt. Vill man se sig om runt ön så finns en kort snitslad vandringsled.

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Nämdö
Nämdö ligger i södra skärgården och kan ses från östra Värmdö över sin egen fjärd Nämdöfjärden. Vill man ta sig runt på den 7 km långa ön så gör man det bäst med cykel eller till fots. Här finns en bra sjökrog, handelsbod och Östanviks gård med gårdsförsäljning. Det finns en...
OrtVärmdö
Seglarhotellet Sandhamn
Seglarrestaurangen Sandhamn har precis som man skryter en av landets vackraste matsalar. Från uteserveringen är det bra utsikt över hamnen och folklivet. Kommer man hit en lördag sommartid är det gratiskonsert av riktigt bra artister och nattetid är det båtskorna i taket.
OrtVärmdö
Sandhamn från hamnen till Trouvilles strand.
Turen går tvärs genom ön och den unika tallskogen men inleder med att svepa längs hamnen med målet att nå Trouville, stranden som bara måste upplevas.
OrtSandhamn
Sandhamn - skärgårdens juvel.
En ”allt för alla”-ö. Häng på stranden med familjen, champagnespruta med bratsen på Dykarbaren eller bara kolla in alla lyxiga båtar i hamnen. Dock kanske man inte ska boka in den där romantiska natten med sin partner på hotellet sommartid, då det är belägrat av festande som...
OrtSandhamn
Runmarö.
Runmarö ligger en bra bit ut mot Sandhamn men båtturen tar bara 10 min från Stavsnäs. Dit man kan ta sig med buss c:a en timme från Slussen. Ett promenad- cykelförslag har vi skapat på karta.
OrtVärmdö
Stavsnäs-Nynäshamn
Text kommer om Stavsnäs- Nynäshamn
OrtVärmdö