Seglarhotellet Sandhamn


Seglarrestaurangen Sandhamn har precis som man skryter en av landets vackraste matsalar. Från uteserveringen är det bra utsikt över hamnen och folklivet. Kommer man hit en lördag sommartid är det gratiskonsert av riktigt bra artister och nattetid är det båtskorna i taket.

  • Till start: 48,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Värmdö 
  • Avgift: Nej 


Seglarhotellet Sandhamn

Seglarrestaurangen Sandhamn har precis som man skryter en av landets vackraste matsalar. Seglarrestaurangen byggdes ursprungligen som KSSS klubbhus i slutet av 1800-talet och invigdes den 9 juli 1897 i samband med att kung Oscar II hade en jubileumsregatta för att fira sin 25-årsdag som regent över Sverige och Norge. Här har åtskilliga Gotland Runt tävlingar startat och haft målgång tills man nyligen ändrade starten till Stockholms ström.

Här samsas svensk husmanskost med influenser från andra kök. Här lagas allt från grunden och man bakar givetvis sitt bröd och har säsongsbaserad meny. Det kan vara svårt att få plats utomhus en vacker dag där man har bra utsikt över hamnen och folklivet men egentligen är det ju inomhus som restaurangen är mest unik. Kommer man hit en lördag sommartid är det gratiskonsert av riktigt bra artister och nattetid är det båtskorna i taket.

Boka bord: vardagar kl 10.00-17.00 på tfn 08-574 504 21

Läs mera

Länkar

Seglarhotellet Sandhamn
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Sandhamn - Trouville och Fläskberget
Rakt över Sandön tar man sig till Trouvlille. Riktigt härliga sandstränder åt två håll om en udde. För många  målet med besöket på ön.För den bekväme finns Fläskberget närmare hamnen.
OrtSandhamn
Sandhamn - skärgårdens juvel.
En ”allt för alla”-ö. Häng på stranden med familjen, champagnespruta med bratsen på Dykarbaren eller bara kolla in alla lyxiga båtar i hamnen. Dock kanske man inte ska boka in den där romantiska natten med sin partner på hotellet sommartid, då det är belägrat av festande som...
OrtSandhamn
Sandhamn från hamnen till Trouvilles strand.
Turen går tvärs genom ön och den unika tallskogen men inleder med att svepa längs hamnen med målet att nå Trouville, stranden som bara måste upplevas.
OrtSandhamn
Sandhamns Värdshus
Äldsta restaurangen på ön och första krogstugan omnämndes redan 1692. Här kanske man lockas att sitta ute men bäst är den rustika puben på nedervåningen.
OrtSandhamn
Bullerön
En liten och mycket speciell ö en bra bit ut mot öppet hav. Bruno Liljefors ägde ön och hans ateljé finns kvar. 
OrtVärmdö
Stavsnäs
Ett utmärkt resmål för att lämna inlandet och nå den solsäkra skärgården. Väntar du på färjan rekommenderas Stavsnäs hembageri eller den skyltade promenaden.
OrtStavsnäs