Dala-Floda Gammelgård.


Gårdens tio byggnader har flyttats hit från Floda socken. Man har även samlingar med 1350 föremål.

  • Till start: 223,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gagnef 
  • Avgift: Nej 


Dala-Floda Gammelgård

För att uppleva det unika med denna gård bör man se till att komma in i, främst i huvudbyggnaden och då måste man ta kontakt innan. Förutom de 1350 föremålen man samlat så har man klätt upp ett tiotal dockor i Flodadräktens olika färgrika varianter realististiskt utplacerade i huvudbyggnaden.

 

Utifrån kan gården beskådas närsomhelst och ta det gärna i samband med besök av kyrkbron i Dala-Floda. Totalt finns tio byggnader som är hitflyttade från Floda socken.

 

Öppettider: Öppet enligt överenskommelse

Telefon: +46 070-687 45 73

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Flenberget utsiktstorn.
440 meter över havet står detta vindskyddade utsiktstorn. Man tar sig rätt långt med bil men sista delen får man vandra. Utsikt över milsvida skogar till Dalälven och Dala-Floda kyrka.
OrtGagnef
Bastbergets fäbod.
Bastbergets fäbod var på 1800-talet Skandinaviens största fäbod med 100 hushåll och nära 600 djur. Fäboddrift har bedrivits här i minst 450 år och här är än idag drift men med lite modernare inslag.
OrtGagnef
Älvmötet Gagnef.
Här bjuds man på älvdans när Väster- och Österdalälven flyter samman. Utsikten vid denna natursköna plats har försetts med rastplatsbord så här kan man stanna till ett tag och njuta av medhavd mat.
OrtGagnef
Leksands kyrka
En av Sveriges största landsortskyrkor vars äldsta delar härstammar från omkring år 1200. Efter en brand 1709 byggdes kyrkan om och fick då sin nuvarande form med den berömda lökkupolen. 
OrtLeksand
Munthes Hildasholm
Trädgårdarna på Hildasholm är Hilda Munthes verk, de äldsta tre trädgårdsrummen anlades under 1910-talet, nu finns det 13st. Hon var gift med läkaren och författaren Axel Munthe.
OrtLeksand
Buffils Annas kaffestuga.
OrtLeksand