Dala-Floda Gammelgård.


Gårdens tio byggnader har flyttats hit från Floda socken. Man har även samlingar med 1350 föremål.

  • Till start: 223,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gagnef 
  • Avgift: Nej 


Dala-Floda Gammelgård

För att uppleva det unika med denna gård bör man se till att komma in i, främst i huvudbyggnaden och då måste man ta kontakt innan. Förutom de 1350 föremålen man samlat så har man klätt upp ett tiotal dockor i Flodadräktens olika färgrika varianter realististiskt utplacerade i huvudbyggnaden.

 

Utifrån kan gården beskådas närsomhelst och ta det gärna i samband med besök av kyrkbron i Dala-Floda. Totalt finns tio byggnader som är hitflyttade från Floda socken.

 

Öppettider: Öppet enligt överenskommelse

Telefon: +46 070-687 45 73

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kyrkbron i Dala-Floda.
På 1700-talet fanns en flottbro här som Linné färdades över. Den typen av bro var känslig och den drogs med i en översvämning 1916. Hängbron i trä på 158 m ersatte och är Sveriges längsta för bilar.
OrtGagnef
Leksands kyrka
En av Sveriges största landsortskyrkor vars äldsta delar härstammar från omkring år 1200. Efter en brand 1709 byggdes kyrkan om och fick då sin nuvarande form med den berömda lökkupolen. 
OrtLeksand
Gammelgårdarna Leksand
Leksands Hembygdsgårdar vid kyrkan är Dalarnas äldsta hembygdsgård.
OrtLeksand
Munthes Hildasholm
Trädgårdarna på Hildasholm är Hilda Munthes verk, de äldsta tre trädgårdsrummen anlades under 1910-talet, nu finns det 13st. Hon var gift med läkaren och författaren Axel Munthe.
OrtLeksand
Alfvéngården
Tonsättaren Hugo Alfvéns hem. På gården visas Alfvéns instrument, hans berömda akvareller och en inredning med anknytning till hans olika hem.
OrtLeksand
Buffils Annas kaffestuga.
OrtLeksand