Erik Larsgården


En kulturgård byggd kring 1815 med unika dalmålningar. Sommartid kafé i trädgården med sjöutsikt.

  • Till start: 129,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Avesta 
  • Avgift: Nej 


Erik Larsgården

En kulturgård byggd kring 1815 belägen i Brovallen vid gamla riksväg 70 strax söder om Avesta. Gården har unika dalmålningar.

Sommartid kafé i trädgården med sjöutsikt där det erbjuds hembakt fikabröd, kakor, bakelser, godbitar, dessertpajer eller matig smörgås..  Populärast är Erik Larsgårdens äppelkaka.

Adress: Brovallen, Avesta

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Avesta Visentpark.
Visenten ingår i Avestas är en utrotningshotad ar av bison. Europas som tidigare fanns på Skansen i Stockholm. På bronsåldern fanns visenter i hela södra Sverige upp till Kolmårdens och Tivedens skogar.
OrtAvesta
Norbergs gruvmuseum.
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 10.0px 0.0px; font: 11.0px 'Trebuchet MS'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000} ...
OrtNorberg
Norberg...
Norberg är huvudort i kommunen med samma namn som ligger i norra Västmanland mot Dalarna. Klassiska Elsa Anderssons konditori är en bra start för lite mysigt spankulerande.
OrtNorberg
Gruvresa runt Noren i Norberg.
Vid sjön Norens sydspets ligger pittoreska Norberg. Den här rundturen går runt sjön och vi passerar flera för Bergslagen typiska besöksmål som gruvor, smedjor mm. Start görs vid ett klassiskt konditori.
OrtNorberg
Elsa Anderssons konditori...
Detta konditori drar till sig busslaster av fikasugna och historien om Elsa som fick sitt tillstånd. Byggnaden brann ner men återuppbyggdes raskt igen. Ligger mitt i pittoreska Norberg.
OrtNorberg
Bergslagens Medeltidsmuseum med Nya Lapphyttan...
Ett utomhusmuseum som berättar om medeltiden i Bergslagen och berättelsen om ett sätt att göra järn som var nytt för tusen år sedan – men som fortfarande är modernt.
OrtNorberg