By hembygdsgård.


Idylliskt belägen hembygdsgård vid Dalälven. Sommaröppen servering med kaffe, smörgås och hembakt. Museum, hemslöjdsbutik, soldattorp. Sommartid visningar, bygdespel och midsommarfirande.

  • Till start: 131,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Avesta 
  • Avgift: Nej 


By hembygdsgård

Sedan slutet av 1920-talet ligger denna vackert belägna hembygdsgård på en sluttning ovanför Bysjön som är en del av Dalälven.

 

Här finns museum, hemslöjdsbutik, soldattorp och friluftsteater. Sommaröppen gillestuga med servering med kaffe, smörgås och hembakt.

 

Sommartid även visningar, bygdespel och midsommarfirande förstås.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Karlfeldtsgården
Karlfeldtsgården även kallad Tolvmansgården var Nobel-pristagaren och skalden Erik Axel Karlfeldts barndomshem. Fri entré.
OrtKrylbo
Erik Larsgården
En kulturgård byggd kring 1815 med unika dalmålningar. Sommartid kafé i trädgården med sjöutsikt.
OrtAvesta
Garpenbergs Gruvkapell.
Detta kapell är byggnadsminne och är det enda bevarade gruvkapellet i landet. Det är i samma skick som när det byggdes på 1600-talets början.
OrtHedemora
Skekarsbo utsiktstorn, Färnebofjärdens nationalpark
En mäktig utsikt över nästan hela Färnebofjärdens nationalpark. 
OrtHeby
Gysinge bruk och herrgård
I Gästriklands järnrike vackert belägen vid Dalälvens strida forsar ligger Gysinge Bruk som är ett välbevarat vallonbruk från 1600-talet.
OrtSandviken
Klosters bruk och Gudsberga klosterruin...
Kloster har fått sitt namn av det cistercienskloster som grundades här på 1400-talet. Vid bruket verkade uppfinnaren Gustav de Laval och under tiden här föddes idén till mjölkseparatorn.
OrtHedemora