By hembygdsgård.


Idylliskt belägen hembygdsgård vid Dalälven. Sommaröppen servering med kaffe, smörgås och hembakt. Museum, hemslöjdsbutik, soldattorp. Sommartid visningar, bygdespel och midsommarfirande.

  • Till start: 131,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Avesta 
  • Avgift: Nej 


By hembygdsgård

Sedan slutet av 1920-talet ligger denna vackert belägna hembygdsgård på en sluttning ovanför Bysjön som är en del av Dalälven.

 

Här finns museum, hemslöjdsbutik, soldattorp och friluftsteater. Sommaröppen gillestuga med servering med kaffe, smörgås och hembakt.

 

Sommartid även visningar, bygdespel och midsommarfirande förstås.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Karlfeldtsgården
Karlfeldtsgården även kallad Tolvmansgården var Nobel-pristagaren och skalden Erik Axel Karlfeldts barndomshem. Fri entré.
OrtKrylbo
Erik Larsgården
En kulturgård byggd kring 1815 med unika dalmålningar. Sommartid kafé i trädgården med sjöutsikt.
OrtAvesta
Döda Fallen.
För 7000 år sedan gick en havsvik ända hit. Vattenmassorna från det smältande istäcket var så kraftiga att fallen föll samman. Resultatet kan beskådas ovan- och nedifrån och en promenad längs älven.
OrtAvesta
Garpenbergs Gruvkapell.
Detta kapell är byggnadsminne och är det enda bevarade gruvkapellet i landet. Det är i samma skick som när det byggdes på 1600-talets början.
OrtHedemora
Färnebofjärdens nationalpark naturum
Precis intill Dalälvens forsande vatten ligger naturum, porten till Färnebofjärdens nationalpark.
OrtSandviken
Gysinge byggnadsvård
I byggnader som hör till Gysinge bruk ligger detta mycket företag som är experter på att återställa gamla byggnader till originalskick. Kombinera med besök vid Gysinge bruk.
OrtSandviken