Fotö.


En av öarna som nås med bro från Hönö. En mysig liten hamn med fik och krog sommartid men även en rastplats ut mot havet, en fin badplats och flera vandringsmöjligheter. I hamnen bakas bagebröd som är en tjockare variant av Hönökaka.

  • Till start: 416,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Öckerö 
  • Avgift: Nej 


Fotö

Längst i söder bland Öckerö kommuns öar ligger Fotö med Vinga som granne.

I hamnen besök på kaféet med utsikt över vattnet och båtlivet. Ovanför hamnen kan man sitta på utsiktsplats ut mot havet och därifrån kan man klippvandra ut mot öns nordvästra del Tån. Det finns en rad promenadstigar att välja bland.

Badplats på Fotö heter Vivik och ligger strax efter man kommit till ön och där finns trampolin, hopptorn och brygga. 

Läs mera
Fotö.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Hönö.
En härlig ö i Öckerös skärgård med en hamn med året-runt-öppna krogar. Härifrån går båtar till Vinga sommartid. Klippbad intill hamnen och på södra ön finns en vandringsled. Hönö nås via vägfärja eller med turbåt från Stenpiren i Göteborg.
OrtÖckerö
Göteborgs norra skärgård - örundtur i Öckerö.
RUNDTUR. En rundtur med vägfärjor och broar som funkar bra både för bil och cykel. Urvalet av öar är gjort för att man ska hinna med på en dag. Vid vissa överfarter kan med fördel ställa bilen.
OrtÖckerö
Styrsö...
Detta är promenad eller cykeltur i ett noga utvalt utflyktsmål som vi själva har gått runt och kan rekommendera. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt fler bilder till bildspel.
OrtGöteborg
Långedrag.
Till Långedrag kan man ta sig med spårvagn. Här ute får man en stor dos marina upplevelser. Genuin skärgårdsbebyggelse, båthamn, finkrogar eller picknick på bryggan.
OrtGöteborg
Slottsskogen...
En populär park i södra Göteborg. Texter under bearbetning.
OrtGöteborg
Sjöfartsmuseet Akvariet STÄNGT FÖR RENOVERING
Livet under, ovan och vid vattenytan. Akvariet visar levande djur och biologi samt kulturhistoria om sjöfarten i staden och på haven. Högteknologisk fartygssimulator.
OrtGöteborg