Långedrag.


Till Långedrag kan man ta sig med spårvagn. Här ute får man en stor dos marina upplevelser. Genuin skärgårdsbebyggelse, båthamn, finkrogar eller picknick på bryggan.

  • Till start: 405,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Göteborg 
  • Avgift: Nej 


Långedrag

Kommer man till Långedrag får man uppleva det mesta av sjöliv och traditionell skärgårdsbebyggelse modell finare.

Långedrag Värdshus har ett av Göteborgs vackraste lägen med enstastående havsutsikt över skärgård och inloppet till Göteborgs hamn. Uteserveringen drar till sig många gäster under sommarhalvåret. Menyn är alltid havsinspirerad.

Den stora sillruschen i slutet av 1700-talet medförde att Långedrag växte och en väg anlades till Göteborg. Vägen blev en viktig led till staden speciellt under de vintrar när fjorden och älven var isbelagda.

I mitten av 1800-talet började ångbåten Delphin göra dagsresor med badgäster ut till Långedrag. Ett kallbadhus med herr- och dam avdelningar samt en restaurang byggdes. Tomter för sommarboende började avstyckas och med tiden även för åretruntboende.

År 1911 fick Göteborgs kanotförening disponera ett område på Ängholmen och även Göteborgs Kungliga Segelsällskap och Långedragsskolorna ligger i området.

Läs mera
Långedrag.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Göteborgs södra skärgård.
Båtluffartips i Göteborgs södra skärgård. Fantastiska öarna Brännö, Styrsö, Donsö och Vrångö. För 100 kronor får man en dygnsbiljett och för 200 kr en 72-timmars.
OrtGöteborg
Slottsskogen...
En populär park i södra Göteborg. Texter under bearbetning.
OrtGöteborg
Sjömanstornet...
Runt Sjömanstornet finns minnesskyltar till minnet av de 98 skepp och dess besättningar som förliste under första världskriget. 690 namn är ristade i sten fördelade per skepp.
OrtGöteborg
Bengans
Legendarisk skivhandel som inte bara säljer bra musik utan är ett kafé med uteservering.
OrtGöteborg
Masthuggskyrkan.
På Sjömanstornet finns minnesskyltar efter de 98 skepp och dess besättningar som förliste under första världskriget. 690 namn är ristade i sten fördelade per skepp.
OrtGöteborg
Slottskogen - parkpromenad...
En promenad som tar sin början vid Göteborgs naturhistoriska museum och vidare förbi Landskapsstugorna, Stora dammen, Barnens zoo, Slottsskogens våffelstuga och Utsiktstornet.
OrtArray