Långedrag.


Till Långedrag kan man ta sig med spårvagn. Här ute får man en stor dos marina upplevelser. Genuin skärgårdsbebyggelse, båthamn, finkrogar eller picknick på bryggan.

  • Till start: 405,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Göteborg 
  • Avgift: Nej 


Långedrag

Kommer man till Långedrag får man uppleva det mesta av sjöliv och traditionell skärgårdsbebyggelse modell finare.

Långedrag Värdshus har ett av Göteborgs vackraste lägen med enstastående havsutsikt över skärgård och inloppet till Göteborgs hamn. Uteserveringen drar till sig många gäster under sommarhalvåret. Menyn är alltid havsinspirerad.

Den stora sillruschen i slutet av 1700-talet medförde att Långedrag växte och en väg anlades till Göteborg. Vägen blev en viktig led till staden speciellt under de vintrar när fjorden och älven var isbelagda.

I mitten av 1800-talet började ångbåten Delphin göra dagsresor med badgäster ut till Långedrag. Ett kallbadhus med herr- och dam avdelningar samt en restaurang byggdes. Tomter för sommarboende började avstyckas och med tiden även för åretruntboende.

År 1911 fick Göteborgs kanotförening disponera ett område på Ängholmen och även Göteborgs Kungliga Segelsällskap och Långedragsskolorna ligger i området.

Läs mera
Långedrag.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Volvo museum...
Ett späckat museum för dig med bilintresse men även för den design- eller historieintresserade. Beläget i lämpligaste miljö i Arendal vid Volvos fabriker. Bonus är fin utsikt.
OrtGöteborg
Klippans kulturreservat och Röda Sten.
Här låg tidigare Älvsborgs stad, en föregångare till Göteborg. På 1800-talet var området som en liten bruksort. Besök- och sevärt är Älvsborgsbron, Röda sten konsthall, Klippans konstkafé och finkrogen Sjömagasinet mm.
OrtGöteborg
Slottsskogen...
En populär park i södra Göteborg. Texter under bearbetning.
OrtGöteborg
Kulturreservatet Gatenhielm
Detta område är ett av Göteborgs äldsta och bäst bevarade och visar hur staden såg ut på 1700-talet innan stora bränder härjade. 
OrtGöteborg
Göteborgs botaniska trädgård
En av Europas största och främsta botaniska trädgårdar tillika ett av västsveriges mest populära besöksmål som belönats med två stjärnor i Michelin Green Guide.
OrtGöteborg
Slottskogen - parkpromenad...
En promenad som tar sin början vid Göteborgs naturhistoriska museum och vidare förbi Landskapsstugorna, Stora dammen, Barnens zoo, Slottsskogens våffelstuga och Utsiktstornet.
OrtArray