Fredriksdals trädgårdar


Blev rikskänt för svenskar genom dess friluftsteater med Nils Poppe och Eva Rydberg men har mycket annat att erbjuda. Här möts man av ett Skåne i miniatyr. Staden, herrgården, bondgården, skog och ängar.

  • Till start: 483,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Helsingborg 
  • Avgift: Ja 


Fredriksdals trädgårdar

Fredriksdal var ursprungligen en 1700-tals herrgård men nu har man skapat har ett friluftsmuseum med ett brett spektra av sevärdheter. Teatern är kanske det mest kända för rikspubliken där det bjöds på sommarbuskis med Nils Poppe och Eva Rydberg.

Friluftsmuseet är ett Skåne i miniatyr där det blandas stadskvarter, engelsk skogspark, botanisk trädgård med en levande skånsk lantgård där odlingarna bedrivs ekologiskt med historiskt förankrade metoder och djuren är främst gamla lantraser.

Fredriksdal är öppet för besök året om och här varierar evenemangen efter årstid. Ett toppenbra trädgårdskafé i det gamla stallet och en rad butiker bör också nämnas.

Entréavgiften 100 kr för vuxna är väl värt pengarna (övriga avgifter se hemsida).

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Helsingborg med omgivningar...
En rundtur till det intressantaste i och runt Helsingborg. Ramlösa, Fredriksdals trädgårdar, Sofiero slott utanför staden. Samt Kärnan, Dunkers kulturhus m fl stopp innanför staden.
OrtHelsingborg
Pålsjö slott...
Högt över Pålsjöbaden i Helsingborg ligger Pålsjö slott med anor från 1400-talet. Fin park att strosa runt i och missa inte avenbokallén bort mot Öresund som leder till härlig utsikt över sundet.
OrtHelsingborg
Helsingborg till Mölle och Kullaberg.
En utflykt norrut från Helsingborg med stopp i Sofiero, Höganäs, Viken, Krapperup, Mölle för att avsluta på Kullaberg.
OrtHöganäs
Sofiero
Slottet som kung Gustav VI Adolf skänkte bort har blomsterprakt i hans anda. Utsikten mot Öresund och Kronborgs slott, ravinen med 10 000 rhododendronbuskar och en riktigt bra restaurang med utsikt är toppar. Fri entré.
OrtHelsingborg
Ramlösa
För en topplista är detta en given bubblare. Här dracks det brunn från sent 1700-tal för tillresta gäster och på 1890-talet kom man på idén att buteljera och sälja vattnet. Vackra byggnader och rogivande parker. 
OrtHelsingborg
Örby ängar
Ett naturreservat med sällsynt växtlighet och utrotningshotade insektstarter. Betande djur håller strandängarna öppna. Ett fint bad på finns på den långa stranden som leder bort mot närliggande Råå. 
OrtHelsingborg