Fredriksdals trädgårdar


Blev rikskänt för svenskar genom dess friluftsteater med Nils Poppe och Eva Rydberg men har mycket annat att erbjuda. Här möts man av ett Skåne i miniatyr. Staden, herrgården, bondgården, skog och ängar.

  • Till start: 483,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Helsingborg 
  • Avgift: Ja 


Fredriksdals trädgårdar

Fredriksdal var ursprungligen en 1700-tals herrgård men nu har man skapat har ett friluftsmuseum med ett brett spektra av sevärdheter. Teatern är kanske det mest kända för rikspubliken där det bjöds på sommarbuskis med Nils Poppe och Eva Rydberg.

Friluftsmuseet är ett Skåne i miniatyr där det blandas stadskvarter, engelsk skogspark, botanisk trädgård med en levande skånsk lantgård där odlingarna bedrivs ekologiskt med historiskt förankrade metoder och djuren är främst gamla lantraser.

Fredriksdal är öppet för besök året om och här varierar evenemangen efter årstid. Ett toppenbra trädgårdskafé i det gamla stallet och en rad butiker bör också nämnas.

Entréavgiften 100 kr för vuxna är väl värt pengarna (övriga avgifter se hemsida).

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Helsingborg med omgivningar...
En rundtur till det intressantaste i och runt Helsingborg. Ramlösa, Fredriksdals trädgårdar, Sofiero slott utanför staden. Samt Kärnan, Dunkers kulturhus m fl stopp innanför staden.
OrtHelsingborg
Kärnan
Kärnan var del av en långt större borg som fanns här på medeltiden som ses i Helsingborgs vapen. Bra start med utsikten när Helsingborg ska utforskas. Tornet har en gratis del men övre delen har entréavgift. 
OrtHelsingborg
Dunkers kulturhus
Vackert kulturhus med mångsidigt utbud där Tretorn-grundaren Henry Dunker ligger bakom. En basutställning om Helsingborgs stadshistoria och flera andra. Bra restaurang med finaste läget vid hamnen. 
OrtHelsingborg
Fria bad Helsingborg...
Ett mycket populärt bad mitt i Helsingborg som egentligen heter Örestrandsbadet. Och förutom några sommaröppna ställen vid stranden har man nära till kiosker, restauranger och butiker. Här flaneras det året om.
OrtHelsingborg
Pålsjöbaden.
Ett kallbadhus med bastubad, solbad och dopp i havet. Skilda nakenbad med bastu. Inglasat kafé i mitten av badhuset med makalös utsikt.
OrtHelsingborg
Sofiero
Slottet som kung Gustav VI Adolf skänkte bort har blomsterprakt i hans anda. Utsikten mot Öresund och Kronborgs slott, ravinen med 10 000 rhododendronbuskar och en riktigt bra restaurang med utsikt är toppar. Fri entré.
OrtHelsingborg