Gålö havsbad och Havtornsudd


Vid Stockholms läns längsta sandstrand och mitt i ett naturreservat ligger det mycket populära Gålö havsbad. Här får du bestämma vad som passar dig bäst, klippbad eller sandstrand. Fiskenörd? Du kan fiska strömming och öring från klipporna eller en av hyrbåtarna.

Res med SL:
Från Stockholm City pendeltåg 42 mot Nynäshamn eller 43 mot Västerhaninge till Västerhaninge station. Byte till buss 845 till Skälåker.
Totalt c:a 1 t 20 min

  • Till start: 29,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gålö 
  • Avgift: Nej 


Gålö havsbad

Vid Stockholms längsta sandstrand och mitt i ett naturreservat ligger det mycket populära Gålö havsbad. Här får du bestämma vad som passar dig bäst, klippbad eller sandstrand. Fiskenörd? Du kan fiska strömming och öring från både klipporna eller från en av hyrbåtarna. Det finns en restaurang och ett minilivs där det ryktas om rykande färska baguetter på morgonen, först till kvarn! Vill man stanna över natten finns en stugby som är riktigt välskött och att vakna upp här är svårslaget.

Gålö havsbad och Havtornsudd
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Gålö fornstig
3,8 km med informationsskyltar som berättar om utvecklingen under 10000 år och 80-90 meter landhöjning. Utsiktsplatsen på Kasberget på 64 m höjd är toppen!
OrtGålö
Gålö runt
En varierande utflykt till Gålö som ibland kallas Skärgårdens riviera. Vi guidar dig till en strand, en mjölkgård och en fornborg.
OrtHaninge
Schweizerbadet
Väldigt långgrunt, man får vada ut cirka hundra meter innan det händer nåt. Det finns tre olika badplatser, två små och en lite större. På sommaren kan det vara smockat, speciellt på den större platsen.  Här är det vid rätt vindar också populärt för vindsurfing så se upp...
OrtDalarö
Lotsberget Dalarö
På Lotsberget har man 270 graders synfält ut mot havet och Ornö. En bänk står stadigt på klippan och här kan man sitta ned och kanske äta det medhavda. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtDalarö
Dalarö - en sommarpärla.
Vi har försökt ta med det man bör ha sett när man besökt Dalarö. Utsiktsplatser, historiska byggnader, fik och restauranger samt ett pulserande sjöliv.  ...
OrtDalarö
Dalarö - lilla promenaden.
En liten promenad som givetvis får med det man måste ha sett när man besökt Dalarö. Utsiktsplatser, historiska byggnader, fik , restauranger och sjöliv.
OrtDalarö