Gålö naturreservat


Större delen av Gålö är idag ett naturreservat med vandringsleder av olika längd. Från Gålö havsbad med skärgårdens längsta sandstrand utgår flera.

  • Till start: 30,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Haninge 
  • Avgift: Nej 


Gålö naturreservat

Större delen av Gålö är idag ett naturreservat. Hela dess landskap är milt kuperat och består av lövskogar, åkermark, betesmark, sankmark och vikar. Under vikingatiden fanns det ett sund mellan ön och fastlandet som var en viktig farled.

Vid gårdscaféet i Stegsholm börjar en 3 kilometer lång vandringsled som kan vara värd att utforska. Runt omkring ligger ekhagar och strandängar.

För övrigt är Gålö känd för att ha skärgårdens längsta sandstrand och Stockholms största camping- och stugby.

Gålö naturreservat
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Gålö fornstig
3,8 km med informationsskyltar som berättar om utvecklingen under 10000 år och 80-90 meter landhöjning. Utsiktsplatsen på Kasberget på 64 m höjd är toppen!
OrtGålö
Gålö runt
En varierande utflykt till Gålö som ibland kallas Skärgårdens riviera. Vi guidar dig till en strand, en mjölkgård och en fornborg.
OrtHaninge
Schweizerbadet
Väldigt långgrunt, man får vada ut cirka hundra meter innan det händer nåt. Det finns tre olika badplatser, två små och en lite större. På sommaren kan det vara smockat, speciellt på den större platsen.  Här är det vid rätt vindar också populärt för vindsurfing så se upp...
OrtDalarö
Lotsberget Dalarö
På Lotsberget har man 270 graders synfält ut mot havet och Ornö. En bänk står stadigt på klippan och här kan man sitta ned och kanske äta det medhavda. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtDalarö
Dalarö - en sommarpärla.
Vi har försökt ta med det man bör ha sett när man besökt Dalarö. Utsiktsplatser, historiska byggnader, fik och restauranger samt ett pulserande sjöliv.  ...
OrtDalarö
Dalarö - lilla promenaden.
En liten promenad som givetvis får med det man måste ha sett när man besökt Dalarö. Utsiktsplatser, historiska byggnader, fik , restauranger och sjöliv.
OrtDalarö