Gålö naturreservat


Större delen av Gålö är idag ett naturreservat med vandringsleder av olika längd. Från Gålö havsbad med skärgårdens längsta sandstrand utgår flera.

  • Till start: 30,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Haninge 
  • Avgift: Nej 


Gålö naturreservat

Större delen av Gålö är idag ett naturreservat. Hela dess landskap är milt kuperat och består av lövskogar, åkermark, betesmark, sankmark och vikar. Under vikingatiden fanns det ett sund mellan ön och fastlandet som var en viktig farled.

Vid gårdscaféet i Stegsholm börjar en 3 kilometer lång vandringsled som kan vara värd att utforska. Runt omkring ligger ekhagar och strandängar.

För övrigt är Gålö känd för att ha skärgårdens längsta sandstrand och Stockholms största camping- och stugby.

Gålö naturreservat
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Gålö havsbad och Havtornsudd
Vid Stockholms läns längsta sandstrand och mitt i ett naturreservat ligger det mycket populära Gålö havsbad. Här får du bestämma vad som passar dig bäst, klippbad eller sandstrand. Fiskenörd? Du kan fiska strömming och öring från klipporna eller en av hyrbåtarna. ...
OrtGålö
Gålö runt
En varierande utflykt till Gålö som ibland kallas Skärgårdens riviera. Vi guidar dig till en strand, en mjölkgård och en fornborg.
OrtHaninge
Schweizerbadet
Väldigt långgrunt, man får vada ut cirka hundra meter innan det händer nåt. Det finns tre olika badplatser, två små och en lite större. På sommaren kan det vara smockat, speciellt på den större platsen.  Här är det vid rätt vindar också populärt för vindsurfing så se upp...
OrtDalarö
Lotsberget Dalarö
På Lotsberget har man 270 graders synfält ut mot havet och Ornö. En bänk står stadigt på klippan och här kan man sitta ned och kanske äta det medhavda. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtDalarö
Dalarö - en sommarpärla.
Vi har försökt ta med det man bör ha sett när man besökt Dalarö. Utsiktsplatser, historiska byggnader, fik och restauranger samt ett pulserande sjöliv.  ...
OrtDalarö
Dalarö runt
PROMENAD - En pittoresk gammal semesterort som måste upplevas. Utöver centrala Dalarö, från torget ner till hamnen, går turen runt till småbåtshamnen och kanalen.
OrtDalarö