Gålö naturreservat


Större delen av Gålö är idag ett naturreservat med vandringsleder av olika längd. Från Gålö havsbad med skärgårdens längsta sandstrand utgår flera.

  • Till start: 30,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Haninge 
  • Avgift: Nej 


Gålö naturreservat

Större delen av Gålö är idag ett naturreservat. Hela dess landskap är milt kuperat och består av lövskogar, åkermark, betesmark, sankmark och vikar. Under vikingatiden fanns det ett sund mellan ön och fastlandet som var en viktig farled.

Vid gårdscaféet i Stegsholm börjar en 3 kilometer lång vandringsled som kan vara värd att utforska. Runt omkring ligger ekhagar och strandängar.

För övrigt är Gålö känd för att ha skärgårdens längsta sandstrand och Stockholms största camping- och stugby.

Gålö naturreservat
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Dalarö hamncafé och grill
Det populära caféet är lika mycket en restaurang. Här sitter man vindskyddad med en utsikt över folklivet i hamnen. Sen är det bara att vandra Dalarö runt.
OrtDalarö
Dalarö runt
PROMENAD - En pittoresk gammal semesterort som måste upplevas. Utöver centrala Dalarö, från torget ner till hamnen, går turen runt till småbåtshamnen och kanalen.
OrtDalarö
Dalarö - lilla promenaden.
En liten promenad som givetvis får med det man måste ha sett när man besökt Dalarö. Utsiktsplatser, historiska byggnader, fik , restauranger och sjöliv.
OrtDalarö
Ornö
Ornö är södra skärgårdens största ö. Här tar man med fördel runt vandrande eller med cykel. Varva ditt besök med klippbad och strandbad, ta en glass i solen eller vandra runt i skogarna, har du tur få syn på en älg!
OrtHaninge
Ornö Krog
Precis som det låter en krog med veranda. Marint gedigen inredning och bra utsikt över båtlivet vid kyrkviken. Sommartid driver man även Gittans grill vid hamnen.
OrtOrnö
Årsta havsbad och Årsta slott.
En vacker biltur ned till ett vackert slott med restaurang och en populär badplats som förtjänar ett besök året om.
OrtHaninge