Gerlesborg konstskola och kulturcentra


Den erkänt högklassiga konstskolan har även konstutställningar och kafé. Belägen i en vacker och inspirerande miljö nära Bovallstrand. Har även en filial i Stockholm.

  • Till start: 397,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Tanum 
  • Avgift: Nej 


Gerlesborg konstskola och kulturcentra

Gerlesborgsskolan grundade 1944 där man bedriver en betydande kursverksamhet och är en av landets mest välrenommerade konstnärliga grundutbildningar. Skolan är även och ett av norra Bohusläns mest dynamiska kulturcentra, med konserter, utställningar och föreläsningar. 

Under hela året visas utställningar i Galleri Gerlesborg i skolans huvudbyggnad vardagar. Gerlesborgs Konsthall är öppen under sommarsäsongen vanligtvis tisdag till söndag 11-17 men se hemsida för säkerhets skull

Intill ligger KKV-B eller Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän och ett riktigt bra; Pensionat Villa Akvarellen.

En filial finns i Hjorthagen i Stockholm.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Valön naturreservat
Valön naturreservat ger rika möjligheter till bad och fiske och naturupplevelser lätt tillgängligt bara några hundra meter från parkeringen.  Ängsmarker med stor artrikedom tack vare kalkrik jord.
OrtTanum
Hunnebostrand
Orten var en av huvudorterna för den stenindustrin på 1900-talet men är idag en semesterort med shopping, restauranger, nattklubbar och sevärdheter. Utsiktsberget får man inte missa.
OrtSotenäs
Hunnebostrand till Fjällbacka.
RUNDTUR. Detta är en rundtur till några noga utvalda sevärdheter som vi har besökt och rekommenderar. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt fler bilder till bildspel.
OrtSotenäs
Hornborgs slottsruin
Fästningen omnämns redan 1137 men förlorade sin betydelse när Bohuslän blev svenskt. Kvar finns inte mycket av borgen men utsikten från toppen är himmelsk inom pilskottshåll från farleden.
OrtTanum
Sotenäset.
RUNDTUR. Sotenäset är en halvö som gett namn åt Sotenäs kommun i vilken den betydligt namnkunnigare orten Smögen ingår. Här får vi smaka några härliga kustupplevelser.
OrtSotenäs
Sotekanalen
Sotekanalen byggdes för att man skulle slippa färdas den riskfyllda passagen utanför Soteskär.  Här vid bron kan man se den spektakulära öppningen av svängbron för båtar som inte kan passera under.
OrtSotenäs