Gerlesborg konstskola och kulturcentra


Den erkänt högklassiga konstskolan har även konstutställningar och kafé. Belägen i en vacker och inspirerande miljö nära Bovallstrand. Har även en filial i Stockholm.

  • Till start: 397,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Tanum 
  • Avgift: Nej 


Gerlesborg konstskola och kulturcentra

Gerlesborgsskolan grundade 1944 där man bedriver en betydande kursverksamhet och är en av landets mest välrenommerade konstnärliga grundutbildningar. Skolan är även och ett av norra Bohusläns mest dynamiska kulturcentra, med konserter, utställningar och föreläsningar. 

Under hela året visas utställningar i Galleri Gerlesborg i skolans huvudbyggnad vardagar. Gerlesborgs Konsthall är öppen under sommarsäsongen vanligtvis tisdag till söndag 11-17 men se hemsida för säkerhets skull

Intill ligger KKV-B eller Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän och ett riktigt bra; Pensionat Villa Akvarellen.

En filial finns i Hjorthagen i Stockholm.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Bovallstrand
Badholmarna i Bovallstrand lockar för att bada på längden och på stränder och bryggor.  Eller så beskåda bryggorna och fiskelägets bebyggelse och vandra längs vattnet söderut.
OrtSotenäs
Hunnebostrand
Orten var en av huvudorterna för den stenindustrin på 1900-talet men är idag en semesterort med shopping, restauranger, nattklubbar och sevärdheter. Utsiktsberget får man inte missa.
OrtSotenäs
Hornborgs slottsruin
Fästningen omnämns redan 1137 men förlorade sin betydelse när Bohuslän blev svenskt. Kvar finns inte mycket av borgen men utsikten från toppen är himmelsk inom pilskottshåll från farleden.
OrtTanum
Nordens ark
Djurpark med syfte att rädda utrotningshotade djur. Varg, snöleopard och amurtiger är några men även svenska lantraser beskådas under en promenadslinga. Ett av Bohusläns populäraste besöksmål.
OrtSotenäs
Sotenäset.
RUNDTUR. Sotenäset är en halvö som gett namn åt Sotenäs kommun i vilken den betydligt namnkunnigare orten Smögen ingår. Här får vi smaka några härliga kustupplevelser.
OrtSotenäs
Hamburgö
Till Hamburgö åker man gratis med vägfärja över Hamburgsund som är en av landets kortare färjeleder. Två badplatser och flera mysiga platser att se båtliv från. Tips är att hyra cykel i Hamburgsund innan.
OrtTanum