Ramsvikslandet...


Ramsvikslandet har fina badställen och vandringsleder. Landskapet domineras av stora klippområden, med omväxlande ljunghedar, mindre våtmarker och ängar. Här finns camping och vandrarhem. 

  • Till start: 405,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Sotenäs 
  • Avgift: Nej 


Ramsvikslandet

Ramsvikslandet har fina badställen och vandringsleder. Landskapet domineras av stora klippområden, med omväxlande ljunghedar, mindre våtmarker och ängar.

Ängarna har en flora med stor artrikedom och olika slags vadarfåglar som även ses i de grunda vikarna. 

Ramsvik är egentligen en halvö som blev separerat från fastlandet med Sotekanalen. Bygget av kanalen var ett beredskapsarbete för de arbetslösa stenhuggarna under 30-talet. Idag kommer man över hit via en svängbro.

Den östra delen mot Sotekanalen är frodig och grön med betesmarker medan den västra är kalt och kargt så att inte ens knappt lavar växer. I de karga klipporna av röd bohusgranit ser man spår av inlandsisens framfart i form av jättegrytor, rundhällar, isräfflor och svallad morän.

På Ramsvikslandet finns camping och vandrarhem.

Läs mera
Ramsvikslandet...
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Hunnebostrand till Fjällbacka.
RUNDTUR. Detta är en rundtur till några noga utvalda sevärdheter som vi har besökt och rekommenderar. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt fler bilder till bildspel.
OrtSotenäs
Smögen
För många sinnebilden av Västkusten och är helt välförtjänt ett av Sveriges största turistmål. Fisk och skaldjur dominerar restauranger för äta bör man. Tänk på att samhället har mer än Smögenbryggan.
OrtSotenäs
Bohusläns kustväg - Smögen till Tanumshede
RUNDTUR. Med start i Smögen passeras Hunnebostrand (utsikt och lunch, Bovallstrand (bad), Hamburgsund, Fjällbacka (utsiktsberg), Grebbestad och Vitlycke museum.
OrtTanum
Hållö
Hållö har inte bara Bohusläns äldsta fyr utan bjuder på många spännande vandringar över härliga granitklippor med naturupplevelser utöver det vanliga. Bra bad- och dykmöjligheter. Båt från Smögen.
OrtSotenäs
Valön naturreservat
Valön naturreservat ger rika möjligheter till bad och fiske och naturupplevelser lätt tillgängligt bara några hundra meter från parkeringen.  Ängsmarker med stor artrikedom tack vare kalkrik jord.
OrtTanum
Gerlesborg konstskola och kulturcentra
Den erkänt högklassiga konstskolan har även konstutställningar och kafé. Belägen i en vacker och inspirerande miljö nära Bovallstrand. Har även en filial i Stockholm.
OrtTanum